11.09.2018 | 17:19h ► 17:53h Beograd

Kuburović sa potpredsednikom Javnobeležničke komore Nemačke o saradnji u oblasti notarijata

Kuburović sa potpredsednikom Javnobeležničke komore Nemačke o saradnji u oblasti notarijata Foto: Beta / Ministarstvo pravde Srbije / DS
Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović razgovarala je danas u Berlinu sa potpredsednikom Javnobeležničke komore Nemačke Ričardom Bokom o saradnji dve zemlje u oblasti notarijata i o unapređenju razmene iskustava između javnih beležnika Srbije i Nemačke.

Bok je ocenio da Srbija ima dobar Zakon o javnom beležništvu koji odgovara evropskim standardima i dodao da Komora javnih beležnika Nemačke stoji na raspolaganju kolegama iz Srbije.

Kuburović je navela da su javni beležnici posle četiri godine rada u Srbiji opravdali svoje postojanje i dodala da se Srbija ugleda na nemački notarijat.

Kuburović će sa predstavnicima Javnobeležničke komore Srbije potpisati Memorandum o saradnji sa notarskom komorom Nemačke, a tokom boravka u Berlinu sastaće se i sa ministrom pravde Nemačke Katarinom Barli.

 

Ministarstvo pravde objavilo novi Nacrt ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa

 Ministarstvo pravde Srbije objavilo je danas na svojoj internet prezentaciji Nacrt ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa, koji su usklađeni sa preporukama Venecijanske komisije.

Kako je najavljeno, Ministarstvo pravde će povodom novog Nacrta organizovati okrugli sto na kojem će stručnoj javnosti predstaviti amandmane.

Ministarstvo pravde očekuje da se na okruglom stolu, na koji će biti pozvani predstavnici svih relevantnih pravosudnih institucija i organizacija civilnog društva, kao i međunarodnih institucija, otklone eventualne neusaglašenosti predloga sa mišljenjem Venecijanske komisije.

Nakon održanog okruglog stola, Ministarstvo pravde će tekst Nacrta proslediti Vladi Srbije u dalju proceduru, navodi se u saopštenju.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side