27.04.2017 Beograd

LDP: Odluka suda o Haradinaju ne sme biti izgovor za prekid dijaloga Beograda i Prištine

LDP: Odluka suda o Haradinaju ne sme biti izgovor za prekid dijaloga Beograda i Prištine Foto: Zoran Raš
Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas da odluka Apelacionog suda u Francuskoj o puštanju Ramuša Haradinaja na slobodu "očekivana", ali i da "ne sme biti izgovor" za eventualni prekid dijaloga Beograda i Prištine.

Jovanović je u saopštenju naveo da bi eventualni prekid razgovora predstavnika Beograda i Prištine "doveo u opasnost celo kosovsko društvo i sve građane Srbije, pošto se nalazimo u periodu konstantnog podizanja tenzija i pretnjama novih ratova i sukoba".

"Sami smo sebe doveli u poziciju da drugi rešavaju naše probleme, pa je tako i sada Francuska procenjivala koja će odluka biti manje štetna, da li ona koja će pratiti našu ljutnju i osećaj velike nepravde ili bes kosovskih Albanaca koji koji bi nastao u slučaju izručenja Haradinaja Srbiji", naveo je lider LDP-a.

Jovanović je dodao da bi srpsko Tužilaštvo za ratne zločine trebalo da preda sve dokaze o zločinima Ramuša Haradinaja specijalnom tužiocu za ratne zločine OVK na Kosovu, čime bi, kako je naveo, "stvarno zaštitilo porodice svih žrtava rata na tom prostoru i pružilo im bar malo pravde posle razočarenja koje su danas osetili".

Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru odbio je danas zahtev Srbije za izručenje lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja. Haradinaj je odlukom suda na koju Srbija više nema pravo žalbe, oslobođen i u roku od 24 časa može da se vrati na Kosovo. Haradinaj je priveden 4. januara na teritoriji Francuske, na osnovu poternice koju je protiv njega izdala Srbija za ratne zločine počinjene tokom rata na Kosovu 1998. i 1999. godine.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 28.04.2017, 01:18h Dosta Vise

    A koja je svrha nastavljanja dijaloga?

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side