19.09.2017 Beograd

Lekić: Obradović sutra predaje zahteve

Lekić: Obradović  sutra predaje zahteve Foto: Medija centar
Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Slaviša Lekić izjavio je da će direktor i glavni i odgovorni urednik Vranjskih Vukašin Obradović sutra poslati svoje zahteve Ministarstvu finansija i Poreskoj upravi.

 

Lekić je novinarima ispred prostorija Vranjskih rekao da je stanje Vukašina Obradovića koji je danas stupio u štrajk glađu, za sada stabilno i da veruje da večeras neće okončati štrajk.

"Od trenutka od kada preda te zahteve, sudbina Vranjskih i njegova sudbina više nisu u njegovim rukama nego u rukama Republike Srbije", kazao je Lekić.

Upitan o skupu podrške Obradoviću večeras u Beogradu, Lekić je kazao da je ono što se desilo Vukašinu Obradoviću, posledica "povlačenja po blatu i nacrnjem mulju" na naslovnim stranama i u tekstovima u proteklom periodu.

"Njegov štrajk više nije stvar Vranja i Vranjskih, već profesije. Nadam se da će to postati problem Srbije. Ovo što se dešava Vranjskim, sutra se vrlo lako može deseiti preostalim slobodnim medijima koji su još ostali i koji kritički promišljaju i vrednuju rad Vlade", kazao je Lekić.

Direktor i glavni i odgovorni urednik Vranjskih Vukašin Obradović zaključao se danas u prostorije tog lista u centru Vranja, pošto je prethodno saopštio da počinje štrajk glađu.

Obradović je zbog gašenja Vranjskih počeo štrajk glađu s ciljem da, kako je naveo u otvorenom pismu, skrene pažnju "novinarima i novinarkama, ali i svim građanima na sav besmisao borbe za slobodu medija koju vodi u poslednjih tridesetak godina".

Skup podrške Obradoviću održan je večeras u centru Beograda ispred sedišta Vlade Srbije.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side