16.06.2019 Beograd

LGBT organizacija: Parada ponosa u subotu, 29. juna u Beogradu

LGBT organizacija: Parada ponosa u subotu, 29. juna u Beogradu Ilustracija / Foto: Pixabay.com
Gej-lezbejski info centar (GLIC) najavio je da će u subotu, 29. juna organizovati petu po redu paradu "Ponos Srbije" u Beogradu sa koje će kako se navodi, "LGBTI osobe i njihovi prijatelji pozvati na hitno pravno regulisanje istopolnih partnerstava i povećanje budžetskih davanja za rad LGBTI organizacija civilnog društva".

Organizatori su u saopštenju najavili da će tokom šetnje centrom Beograda zatražiti i "sistemsku depatologizaciju trans identiteta i povećanje dostupnosti hormonske terapije" kao i "senzibilizaciju zaposlenih u javnim institucijama za rad sa LGBTI osobama".

Skup pod sloganom "Borba još uvek traje – Pridruži se" počeće u 11 časova u Pionirskom parku. Manifestacijom će kako se navodi, biti obeleženo 50 godina od Stonvolske pobune, kada se 1969. godine LGBT zajednica u Njujorku pobunila protiv policijske torture.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 19.06.2019, 17:05h Ne tiče me se ko šta radi, ali...

    "LGBT organizacija: Parada ponosa u subotu, 29. juna u Beogradu..." ...-Stvarno me se ne tiče šta je ko, i ne interesuje me ko šta radi, ALI ipak mi se čini da je sva ta SVETSKA GALAMA OKO TOGA - znak DEKADENCIJE civilizacije... PA ZAR NEMA NA OVOJ PLANETI nekih pravih životnih problema ljudi?

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side