19.08.2018 Beograd

Linta: Ispada da se Bajaga slaže sa tezom hrvatskih branitelja

Linta: Ispada da se Bajaga slaže sa tezom hrvatskih branitelja Foto: Beta / Šabački letnji festival
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta danas je izrazio žaljenje zbog izjave pevača Momčila Bajagića Bajage koju je dao televizji N1, u kojoj je rekao da razume nezadovoljstvo hrvatskih branitelja koji su bili protiv njegovog nastupa u Karlovcu.

To, po oceni Linte, ukazuje da se se "on (Bajaga) slaže da lažnom i besmislenom tezom hrvatskih branitelja i hrvatske države da su Srbija i krajiški Srbi izvršili agresiju na Hrvatsku".

"Pored toga, Bajaga se u razgovoru sa novinarkom TV N1, uoči koncerta u Varaždinu, svim silama trudio da se opravda da u Kninu 1993. godine nije pevao četničke pesme, odnosno da nije pevao pesmu "Armija srpska". Bajaga treba da bude ponosan što je 1993. godine pevao u Kninu za svoj narod, a ne da sve to sada negira da bi... mogao da nastupa u današnjoj Hrvatskoj, gde se otvoreno rehabilituje zlikovačka ustaška ideologija i ustaški pozdrav 'Za dom spremni'", kazao je Linta.

Linta je izrazio žaljenje i zbog toga što je Bajaga "prećutao" tvrdnju novinarke da je 1993. godine u Kninu nastupao na okupiranom području, već da je srpski narod na tom području "živeo vekovima".

"Srpski narod je na svom području stvorio Republiku Srpsku Krajinu s ciljem da ostane u Jugoslaviji i da se odbrani od agresije proustaškog i separatističkog režima Franje Tudjmana. Nažalost, u tome nije uspeo iz više razloga", rekao je Linta.

Nastup benda "Bajaga i Instruktori" na Danima piva u Karlovcu 3. septembra je dvadesetak dana pre manifestacije otkazan zbog pritiska hrvatskih branitelja.

Šta je Bajaga o rekao za N1 pročitajte OVDE.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 19.08.2018, 15:34h Опет овај ИЗА КОЧИЋЕВОГ БУРЕТА... (1)

    ""Linta: Ispada da se Bajaga slaže sa tezom hrvatskih branitelja..." ... - А испада да СВАКО МОРА ТЕБЕ ДА ПИТА?! 'Ајде бежи за оно Кочићево буре и покриј се ушима!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side