Ljajić: Rekonstrukcija Vlade ili izbori što pre
29.12.2018 | 09:52h ► 10:15h Beograd

Ljajić: Rekonstrukcija Vlade ili izbori što pre

Ljajić: Rekonstrukcija Vlade ili izbori što pre Foto: Z. Raš
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da nije pristalica čestih izbornih ciklusa, ali da bi voleo da se izbori, ili rekonstrukcija Vlade, desi što pre.

 


"Voleo bih da se to desi što pre, čini mi se kasno i prekosutra, a kamoli za godinu dana", zaključio je Ljajić.

On je za TV Prva ponovio da se ne povlači iz politike, ali da neće biti ministar u Vladi Srbije ako dođe do njene rekonstrukcije, ili do novih izbora.

Kazao je da želi da nastavi da se bavi politikom i da će se možda u nekom trenutku vratiti u Vladu Srbije, kao i da će 2019. godina biti "izborna ili predizborna".

 

"Očekujemo reakciju EU na proširenje mera Prištine"

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da očekuje odlučnije reakcije Evropske unije nakon što je Priština uvela uvozne tarife od 100 odsto i za devet međunarodnih brendova koji se proizvode u Srbiji.

On je kazao da je direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić na vreme obavestio Vladu da će sankcije biti proširene i ocenio da će EU možda reagovati sada, kada su i pojedine evropske kompanije pogođene merama Prištine. 

Ljajić je ocenio da Kosovo želi da poboljša svoje pregovaračke pozicije "tako što će napraviti problem, koji bi onda rešavala međunarodna zajednica", ali i da je uvođenje taksi usmereno na birače na Kosovu, zato što se svaka mera protiv Srbije među njima doživljava pozitivno.

Kazao je da bi uvođenje recipročnih mera izazvalo brojne probleme na međunarodnom planu, pošto bi Srbija tada bila viđena kao strana koja nije spremna na kompromis.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side