11.10.2018 Beograd

Ljajić: Ramina izjava o Telekomu bila bi skandalozna i da je reč o državnom preduzeću

Ljajić: Ramina izjava o Telekomu bila bi skandalozna i da je reč o državnom preduzeću Foto: Beta / Saša Đorđević
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić ocenio je da je reakcija Vlade Albanije, koja se protivi tome da Telekom Srbija preuzme Telekom Albanija skandalozna.

Ljajić je kazao da Telekom Albanija nije u državnom vlasništvu, ali da bi izjava premijera Albanije Edija Rame da Telekom Srbija nije "preferencija" albanske Vlade bila skandalozna i da je to slučaj.

"Dakle, on blokira prodaju kompanije u nemačkom vlasništvu. Ispada da su srpski investitori dobrodošli kada im treba da kupe srpsku robu koju nemaju i kad treba da se uspostavi ekonomska saradnja. Ali u sektoru telekomunikacija nisu. To je skandalozno i nezabeleženo. Ja ne pamtim da je neko to tako otvoreno i javno rekao u svetu. Novac nema boju, nacionalniost, rasu", rekao je Ljaljić za izdanje dnevnog lista "Politika" od petka.

Albanska vlada saopštila je da se protivi da Telekom Srbija preuzme drugog po veličini operatera mobilne telefonije u toj zemlji - Telekom Albanija.

Premijer Edi Rama rekao je danas da Telekom Srbije nije "preferencija" albanske vlade za kupovinu Telekoma Albanije. On je dodao da su kompanije iz Srbije generalno dobrodošle u Albaniju.

Telekom Srbije je jedna od nekoliko kompanija koje su pokazale interesovanje za kupovinu Telekoma Albanije koji je deo Dojče telekoma (Deutsche Telekom).

Rama je rekao da njegova vlada obično ne učestvuje u privatnim transakcijama, ali da želi da izrazi svoje mišljenje pošto je tržište mobilne telefonije "strateški sektor".

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 12.10.2018, 08:16h Jasno si objasnio...

    "Novac nema boju, nacionalniost, rasu", rekao je Ljaljić za izdanje dnevnog lista "Politika" od petka..."...- Kažeš "novac nema boju, nacionalnost..."? - OK: onda si nam jasno objasnio otkuda u Srbiji toliko narko-bosova, narko-dilera i sličnog ŠLJAMA!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side