07.10.2017 Beograd

Lončar: Srpsko zdravstvo će za tri godine biti najbolje u regionu

Lončar: Srpsko zdravstvo će za tri godine biti najbolje u regionu Foto: print screen
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da mu je cilj da dodatno unapredi zdravstvo u Srbiji, ali ne tako što će u sistem uključiti privatnike.

"Zdravstveni sistem će u naredne dve do tri godine biti najbolji u regionu", rekao je Lončar u intervjuu za nedeljne Novosti u kome je naveo i da će niški klinički centar biti gotov do kraja godine kao i da uskoro počinje najveće sređivanje bolnica u Srbiji u poslednjih pola veka.

Prema njegovim rečima, najlakše bi bilo da se u sistem zdravstva uključe privatnici, ali prethodno stvari moraju da se postave na svoje mesto i da se kaže da li Srbija želi da ima privatno ili državno zdravstvo.

Lončar je naveo da mu je cilj da dodatno unapredi državno zdravstvo, da ga odbrani, jer je to jedini način da svi, i oni koji nemaju novac i koji imaju da plate, mogu da se leče.

Ministar je naveo da je svestan da će takav njegov stav kritikovati oni koji su najzainteresovaniji za deo kolača od dve mlijare evra koliko je u zdravstvenoj kasi na godišnjem nivou.

Cilj ministarstva je i da ravnomerno razvija zdravstvo u celoj Srbij, rekao je Lončar i dodao da ne želi elitističke centre u Srbiji.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side