17.01.2017 Beograd

LSV: Formirati radnu grupu za sprečavanje odlaska mladih

LSV: Formirati radnu grupu za sprečavanje odlaska mladih
Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Zrenjanin zatražio je danas od gradske vlasti da formira radnu grupu za poboljšanje položaja mladih u tom gradu kako bi se sprečio njihov odlazak.

Odbornica LSV-a u Skupštini grada Zrenjanina Bojana Begović rekla je na konferenciji za novinare da su najugroženija kategorija u Srbiji mladi od 18 do 26 godina, sa stopom nezaposlenosti od oko 40 odsto, što je među najvišim u Evropi.

"Većina mladih Zrenjaninaca i Zrenjaninki danas ima dilemu - da li da ostane sa svojom porodicom i prijateljima ovde i da se muči da preživi, ili da ode negde gde će moći dostojanstveno da se obrazuje i radi, ali će ceo život patiti za porodicom i prijateljima. Grad mora da učini nešto da svoje mlade spase tako surove realnosti", kazala je ona.

Bojana Begović je ukazala da mladi odlaze iz Zrenjanina jer nemaju mogućnost da se zaposle, oni koji nađu posao malo zarađuju, a budući da Zrenjanin nema univerzitet mladi odlaze iz grada i da bi se školovali.

"Predlažemo da se okupe svi relevantni politički, privredni i društveni akteri u radnu grupu koja će raditi na pronalaženju rešenja i načina da se mladima poboljšaju uslovi života bez bilo kakvih podela jer svi imamo isti zadatak - da svi mladi imaju šansu da žive u svom gradu sa svojim prijateljima, a da pritom pristojno zarađuju, kvalitetno se školuju i imaju dobru zdravstvenu i socijalnu zaštitu", kazala je Bojana Begović.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side