LSV: Hitno privesti i procesuirati pripadnike Levijatana
19.05.2020 Novi Sad

LSV: Hitno privesti i procesuirati pripadnike Levijatana

LSV: Hitno privesti i procesuirati pripadnike Levijatana Foto: Logo
Vojvođanski front pozvao je danas sve nadležne organe da privedu i procesuiraju pripadnike pokreta Levijatan koji su se fotografisali sa visoko podignutom desnom rukom ispred Spomenika žrtvama racije u Novom Sadu.


"To što umesto ispruženog dlana pripadnici pokreta Levijana imaju tri prsta i što pišu o nekakvom lažnom antifašizmu u Novom Sadu samo je pokušaj da se izbegne odgovornost za odvratnu uvredu koju su naneli našem gradu", navodi se u saopštenju Vojvođanskog fronta.

Pripadnici pokreta "Levijatan" fotografisali su se sa visoko podignuta tri spojena prsta ispred Spomenika žrtvama racije, a bar jedan njihov član je imao na majici nacistički simbol "Crno sunce" (Black sun).

Fotografija je potpisana sa "Borba protiv fašizma i borba protiv lažnog antifašizma", a objavio ju je vođa Levijatana Pavle Bihali na Tviteru.

Smatraju da je s Levijatana pala maska boraca za prava životinja i potpuno je jasno da je ona paravan iza koje se kriju fašisti i neonacisti.

"Ovim gestom Levijatan je najbrutalnije povredio žrtve koje su na tom mestu fašisti bacali pod led, ali i sve one koji su položili živote u borbi protiv fašizma", piše u saopštenju.

Iz Vojvođanskog fronta su podsetili da su upravo kod spomenika na Keju žrtava racije u januaru osvanuli fašistički grafiti čiji vinovnici ni do danas nisu privedeni i kažnjeni.

"Uvereni smo da bi ljude koji su se fotografisali ispred tog spomenika sada trebalo ispitati i na te okolnosti", navode u Vojvođanskom frontu.

Smatraju da ne postoji nijedan razlog da se s time čeka ili oteže, jer tolerisanje fašista i njihovih pomagača u Novom Sadu traje predugo, a svaki dan izgubljen za privođenje i najoštrije kazne za fašiste znači okretanje glave i pristajanje na fašizam.

"Novi Sad i sve nadležne institucije na to nemaju pravo. U suprotnom, na ulicama će ponovo imati nas iz Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanskog fronta, ali i sve druge antifašiste i građane koji će izaći da to urade sami", zaključuju u saopštenju.

Vojvođanski front čine Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija i Zajedno za Vojvodinu.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side