21.10.2018 Beograd

LSV: Nedopustivo je da vlast izostavi iz privatizacije samo pojedine medije

LSV: Nedopustivo je da vlast izostavi iz privatizacije samo pojedine medije
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas kao "nedopustivo" zalaganje predstavnika vlasti za izostavljanje iz privatizacije samo pojedinih medija.

"Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović založio se za nastavak vlasništva države nad pojedinim medijama. Nažalost, očito je da se ti mediji nalaze u Beogradu, a mediji u Vojvodini i drugim delovima države ponovo su zaboravljeni. Postavlja se pitanje zašto su vlastima bitni samo pojedini mediji, a ne svi? Nije li to surovo gaženje prava na jednakost pred Ustavom i zakonom", naveo je član Predsedništva LSV-a Zdenko Kolar.

Kolar je u pisanoj izjavi naveo da je postupak izlaska države iz vlasništva nad medijima gotovo u potpunosti ugasio informisanje na lokalnom nivou.

On je podsetio da su nestale brojne lokalne radio i televizijske stanice, a da su neke od njih informisale sugrađane i više decenija.

"Sa medijske scene nestali su lokalni mediji u Zrenjaninu, Somboru, Subotici, Temerinu… Bitno je naglasiti da su mnogi od tih medija imali programe i na jezicima nacionalnih zajednica, pa je gašenjem njihovih programa došlo da ukidanja stečenih prava nacionalnih zajednica, što je protivno Ustavu Srbije, ali i međunarodnim obavezama, koje naša država mora da poštuje", naveo je Kolar.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side