04.09.2018 Beograd

Lutovac: Protiv SZS neki iz političkih, a neki iz ličnih interesa

Lutovac: Protiv SZS neki iz političkih, a neki iz ličnih interesa Foto: Beta / Emil Vaš
Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je da su neki članovi te stranke glasali protiv ulaska u Savez za Srbiju jer su više bili za ideološko-programsku koaliciju nego za široki savez, dok su pojedinci branili svoj lični interes, prenosi Politika u izdanju od utorka, 4. septembra.

Lutovac je ocenio da su neki članovi DS-a glasali protiv ulaska u savez iz ličnih interesa, a da su samo iskoristili političke argumente poslanka Dragoljuba Mićunovića.

"Oni su iskoristili argumente profesora Mićnovića i još nekolicine, parazitirajući na njihovom principijelnom stavu. Ti drugi su oni koji vrše opstrukciju i nanose štetu stranci iznoseći neistine i poluinformacije u tabloidima", kazao je Lutovac bez navođenja imena.

Lutovac je dodao da DS ne gubi identitet ulaskom u Savez za Srbiju i da će široki savez stvoriti uslove za ideološke koalicije čije će vreme tek doći.

Na sednici Glavnog odbora DS-a održanoj u nedelju 2. septembra devet članova glasalo je protiv ulaska u opozicioni savez, dok je 180 glasalo za.

Savez za Srbiju fomalno je formiran u nedelju u Beogradu potpisivanjem sporazuma, a čine ga Narodna stranka, Demokratska stranka, pokret Dveri, Levica Srbije, Zdrava Srbija, Pokret za preokret, Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije "Otadžbina", Udruženi sindikati "Sloga", Zajedno za Srbiju i nekadašnji predsednik DS i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas koji je i inicirao osnivanje tog saveza.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side