Macura: Nije racionalno podeliti svima po 100 evra
08.04.2020 Beograd

Macura: Nije racionalno podeliti svima po 100 evra

Macura: Nije racionalno podeliti svima po 100 evra Foto: Beta/Miloš Miškov
Kopredsednica Stranke moderne Srbije (SMS) i narodna poslanica Tatjana Macura pozvala je danas Vladu Srbije da "revidira predložene ekonomske mere" koje su najavljene pre desetak dana, a među njima i onu koja se odnosni na podelu pomoći od 100 evra svim punoletnim građanima kada se epidemija koronavirusa završi.

U saopštenju SMS se navodi da se "postavlja pitanje koliko pojedine mere zaista imaju smisla i da li u suštini predstavljaju rasipanje novca svih građana ove države akumuliranog u budžetu".

"Jedna od mera koja je sporna jeste linearna podrška svim punoletnim građanima u vrednosti od 100 evra. Videćemo koji će model na kraju biti izabran, ali nije racionalno ni fer da ta podela bude linearna, bez pravljenja razlike", kazala je Macura, navodi se u saopštenju.

Ona je navela da "postoje građani kojima ova podrška nije potrebna i koji se čak i javno od te podrške ograđuju, a sa druge strane postoje oni građani koji su bili bez primanja pre pandemije, koji su zbog pandemije ostali bez posla i primanja ili pripadaju nekoj od ugroženih kategorija".

"Za njih je ova pomoć premala i nedovoljna. Takvu raspodelu sredstava iz budžeta možemo posmatrati i kao deo predizborne kampanje u kojoj je "vrednost glas" na istorijskom maksimumu i praktično predstavlja rasipanje novca svih građana", rekla je Macura.

Ona je rekla i da "Srbija neminovno mora da menja poresku politiku zato što spada u države sa najvišim poreskim stopama u Evropi i veoma visokim nametima", kao i da nije dovolno to što je država najavila da će u periodu od tri meseca radnicima isplaćivati minimalce, bez pokrivanja onog dela obaveza koji odlaze u budžet.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 8.04.2020, 16:38h Aleks

    Nisam ljubitelj Vladinih mera... Ali kako doticna zamislja da se isplati razlicito? Da se jedno 3 godine natezamo koliko kome...

enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side