Macura (SMS): Predlog zakona o zdravstvenom osiguranju na štetu trudnica
27.03.2019 Beograd

Macura (SMS): Predlog zakona o zdravstvenom osiguranju na štetu trudnica

Macura (SMS): Predlog zakona o zdravstvenom osiguranju na štetu trudnica Foto: Medija centar Beograd
Poslanica Stranke moderne Srbije (SMS) Tatjana Macura ukazala je danas da Predlog zakona o zdravstvenom osiguranju predviđa da se naknada za trudnice koje na bolovanje moraju da odu zbog komplikacija trudnoće obračunava na osnovu primanja u prethodnih 12 meseci, čime se dodatno ugrožava ta kategorija stanovništva.

"U obračun nadokne neće ulaziti prosek od tri meseca, već se lestvica podiže na 12 meseci čime će se ova već ugrožena kategorija naći na udaru neodrživih mera Vlade Srbije", rekla je Macura na konferenciji za novinare u parlamentu o zakonu koji je na dnevnom redu sednice.

Macura je rekla da Vlada Srbije još ne donosi izmene Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom iako je to najavljeno više puta, a da pored toga donosi zakone koji dodatno unazađuje položaj trudnica.

"Još jednom apelujem, posebno na ministra Zorana Đorđevića da se uhvati u koštac sa ogromnim problemom i pozabavi izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodica sa decom, kako ne bismo došli do toga da ova kategorija građana bude još dodatno marginalizovana", rekla je Macura.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side