Macura: Ženska parlamentarna mreža i NVO da stanu uz Maju Pavlović
05.05.2019 Beograd

Macura: Ženska parlamentarna mreža i NVO da stanu uz Maju Pavlović

Macura: Ženska parlamentarna mreža i NVO da stanu uz Maju Pavlović Foto: PrtScn
Kopredsednica Stranke moderne Srbije (SMS) i republička poslanica Tatjana Macura uputila je danas javni poziv svim organizacijama koje se bave pravima žena, uključujući i Žensku parlamentarnu mrežu Srbije, da se zajednički oglase i stanu uz vlasnicu novosadske televizije Kanal 9 Maju Pavlović koja 21 dan štrajkuje glađu i koja je "sigurno životno ugrožena".

Pokrajinska poslanica SMS-a Zorica Damjanović uputila je isti poziv Ženskoj parlamentarnoj mreži Vojvodine, navela je ta stranka u saopštenju za javnost.

"Predsednica Vlade, Ana Brnabić najavila je sastanak tek za utorak. Da li Maja Pavlović može da izdrži do tad? Zašto sastanak tek u utorak? Podsećamo i da je vidno izostala reakcija predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, ministarke Zorane Mihajlović", piše u saopštenju SMS-a.

SMS je poručio da očekuje od premijerke Ane Brnabić "da ne odlaže sastanak", kao i da organizacije koje se bave pravima žena stanu uz Maju Pavlović, bez obzira da li su u pitanju nevladine organizacije ili su organizovane od strane države.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side