Maja Gojković izabrana za predsednicu Odbora za zaštitu životne sredine
25.04.2019 Beograd

Maja Gojković izabrana za predsednicu Odbora za zaštitu životne sredine

Maja Gojković izabrana za predsednicu Odbora za zaštitu životne sredine Foto: Zoran Raš
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izabrana je danas za predsednicu skupštinskog odbora za zaštitu životne sredine.Ona je na to mesto izabrana umesto Ivane Stojiljković koja je 24. decembra prošle godine podnela ostavku, jer je postavljena za generalnog konzula u Trstu.

Gojković je kazala da će taj odbor imati ključnu ulogu u budućnosti, jer je pred Srbijom otvaranje pregovaračkog poglavlja o zaštiti životne sredine.

Ona je rekla da kada je pre izvesnog vremena bila na čelu Odbora za kulturu i informisanje nije mogla da se odbrani od pisanja medija da će biti ministarka u tom sektoru, što su bile lažne vesti i da se nada da neće i sada početi priče da želi da bude ministarka za zaštitu životne sredine.

Gojković je rekla da jedino želi da pokrene Odbor za zaštitu životne sredine koji ne funkcioniše nekoliko meseci i da skupština dobija redovne izveštaje iz resornog ministarstva na tri meseca.

Ona je zamolila poslanicu Demokratske stranke Gordanu Čomić koja je prisustvovala sednici odbora da razgovara sa stranačkim kolegom Dejanom Nikolićem, zamenikom predsednika odbora, o tome da li želi aktivno da učestvuje u odboru ili da li ima potrebe da se zameni nekim drugim članom, kako bi imao ko da je menja kada ima obaveze.

Poslanik Srpske napredne stranke Radoslav Cokić rekao je da odbor i Srbiju čekaju važni zadaci kada je u pitanju pregovaračko poglavlje koje se tiče zaštite životne sredine i da očekuje da odbor radi sa majom Gojković bolje, a s obzirom da ima dobru saradnju sa resornim ministarstvom, predsednicom vlade Anom Brnabić i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Poslanik PUPS-a Borisav Kovačević rekao je da se time što je predsednik parlamenta na čelu odbora daje tom odboru i toj oblasti na značaju najviše što može.

Poslanica Socijalističke partije Srbije i bivša ministarka za zaštitu životne sredine Snežana Bogosavljević rekla je da je dobra odluka da Gojković bude na čelu tog odbora s obzirom na posao koji predstoji.

Poslanik Srpske radikalne stranke Zoran Despotović rekao je da nema ništa protiv predloženog kandidata, ali je izrazio bojazan da Gojković zbog brojnih obaveza kao predsednica parlamenta neće moći da da svoj puni doprinos odboru.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side