05.12.2017 Beograd

Mali: Građani Beograda će odlučivati šta će se graditi u Beogradu, Novi Beograd odbio poziv

Mali: Građani Beograda će odlučivati šta će se graditi u Beogradu, Novi Beograd odbio poziv Foto: Beta, AP
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je danas projekat "Da se radi i gradi po tvom" u kojem će građani odlučivati šta će se graditi na nivou grada i njihove opštine i dodao da se jedino opština Novi Beograd nije odazvala pozivu da bude deo projekta.

Mali je novinarima u Skupštini grada kazao da su svih 17 beogradskih opština bile pozvane da učestvuju u projektu i dodao da se iz nepoznatog razloga na poziv nije odazvala opština Novi Beograd.

"Pretpostavljam da gospodin (Aleksandar) Šapić ima neke druge stvari koje su važnije od ovih da se glas Novobeograđana čuje. U svakom slučaju mi ćemo kao grad izdvojiti 10 miliona dinara umesto opštine Novi Beograd i daćemo mogućnost građanima te opštine da glasaju", rekao je Mali.

Dodao je da su opštine izdvojile 10 miliona dinara za izgradnju nekog projekta na njihovoj teritoriji dok je grad izdvojio 200 miliona dinara za projekte na teritoriji grada.

Mali je kazao da će građani odlučivati o tome šta će biti izgrađeno tako što će predlagati projekte i glasati preko mobilne aplikacije "Beokom", ili će popunjavati anketni listić koji će se nalaziti u svakoj opštini koja je deo projekta.

On je rekao da će građani imati mogućnost da predlažu svoje ideje u narednih mesec dana ili dva meseca i dodao da projekat nije ograničen vremenski kao i da će biti okončan kada ne bude više predloga.

"Ovo je mogućnost da se čuje svakog građanina Beograda u cilju da zajedno napravimo bolji i lepši Beograd", dodao je Mali.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex2018
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side