22.02.2018 | 09:53h ► 12:50h Priština

Srpska lista neriga da će glasati za demarkaciju sa Crnom Gorom

Srpska lista neriga da će glasati za demarkaciju sa Crnom Gorom Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević
Srpska lista saopštila je danas da neće glаsаti zа demаrkаciju Kosova sа Crnom Gorom i dodala da je reč o lažnim i tendencioznim tvrdnjama koje su plasirane u medijima na albanskom jeziku i koje je preneo deo medija na srpskom.

"Tаko nešto nije dogovoreno sа nаmа i nećemo podržаti demаrkаciju, kаko se lаžno tvrdi, već ćemo nаstаviti dа se borimo zа interese srpskog nаrodа nа Kosovu i Metohiji, а ne pojedinih domаćih i inostrаnih centаrа moći", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Ta lista je upozorila Srbe na Kosovu da će u budućnosti verovatno biti još sličnih pokušaja da se dezinformacijama kod Srba izazove nespokoj i nesigurnost, ali da je važno da se sačuvaju jedinstvo i snaga naspram onih koji žele da Srbe razjedine i oslabe.

Televizija Klan Kosova javila je ranije da je Srpska lista odlučila da podrži i glasa za usvajanje Zakona o ratifikaciji demarkacije sa Crnom Gorom, posle velikog međunarodnog pritiska. Ta medijska kuća je "saznala" da su se predstavnici liste u sredu sastali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je, navodno, pokušao da ubedi poslanike te grupacije da podrže ratifikaciju demarkacije. 

 

Petrović: Niko nema pravo da izoluje građane Kosova

Predsednik Samostalne liberalne stranke (SLS) i poslanik Skupštine Kosova Slobodan Petrović izjavio je danas da niko nema prava da izoluje građane Kosova i da će zbog toga glasati za ratifikaciju sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

"Kada je u pitanju stav SLS i moje glasanje danas u parlamentu, to je poznato od kada se govori o toj temi. Pre svega mislim da niko nema pravo da drži naše građane u izolaciji, to je jedno od pitanja koje je u direktnoj vezi sa slobodom kretanja. Mislim da je ovo jedini prostor gde ljudi nemaju mogućnost da putuju i da idu tamo gde im je volja i želja", kazao je Petrović za RTK2.

On je izrazio očekivanje da će danas poslanici biti na pozicijama interesa građana i dodao da je mnogo priča i špekulacija na ovu temu.

"Mogu da kažem da na mene niko nije uticao, niti može da utiče. Ono što nam preporučuje da damo svoj glas je da je u pitanju interes naših građana i da to oni od nas očekuju. Očekujem da će poslanici biti dovoljno odgovorni i da će preuzeti deo obaveza i odgovornosti zarad interesa i dobrobiti naših građana", rekao je Petrović.

Prema njegovoj oceni, politika koju vodi njegova stranka je odgovorna i u interesu kosovskih Srba.

"Mi smo predstavnici srpske zajednice u parlamentu i institucijama i vodimo računa o tome da srpska zajednica ima što bolje uslove života, ali svakako i svi drugi građani koji žive na Kosovu. Potpuno smo sigurni da je ovo je u interesu i srpske zajednice i svih drugih građana i to je više nego dovoljan razlog da podržimo ovaj zakon", rekao je Petrović.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side