27.01.2018 Beograd

Mićunović: SNS da se izvini zbog ruganja žrtvama fašizma

Poslanik Demokratske stranke Dragoljub Mićunović pozvao je danas Srpsku naprednu stranku da uputi izvinjenje javnosti zbog kako je naveo, "korišćenja prostorija nekadašnjeg logora Staro sajmište u propagandne svrhe i ruganja žrtvama fašizma i nacizma".

Mićunović je u saopštenju povodom 27. januara, Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta ocenio da je korišćenje prostorija nekadašnjeg nacističkog logora u propagandne svrhe "bacanje u zaborav svih zločina, fašističkih ideologija i režima tokom dvadesetog veka, koji moraju biti stalno u sećanju".

"Zato moraju da postoje mesta koja se poštuju. Korišćenje svih tih prostora u propagandne svrhe, a vidim da SNS tu ima svoje odbore, predstavlja devastiranje tog mesta i ruganje tim žrtvama. Zbog toga mislim da je veoma važno da se javnost uzbudi i da se umesto arogantnog odgovora, izvine svi koji su upotrebili taj prostor u propagandne svrhe", kazao je Mićunović a preneo DS.

On je ocenio da je problem totalitarizma što misli da sme i može sve.

"Sadašnja vlast je potpuno opsednuta jednim takvim osećanjem da apsolutno može tiranijom većine u parlamentu i svojim ponašanjem, ono što drugi ne mogu. Nema veće opasnosti za svaku vlast nego kad uobrazi da može i sme sve", rekao je funkcioner Demokratske stranke.

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je ranije povodom medijskih navoda da je ta stranka otvorila kancelariju na lokaciji nekadašnjeg logora Staro sajmište, da ne zna o čemu se radi, dodajući da će se izviniti ako je neko "bilo šta pogrešio".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side