Mihajlović: Ne možete biti i kandidat i zaštitnik građana
12.12.2016 | 21:40h ► 22:54h Beograd

Mihajlović: Ne možete biti i kandidat i zaštitnik građana

Mihajlović: Ne možete biti i kandidat i zaštitnik građana Foto: Beta / Kabinet potpredsednice Vlade
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je večeras da bi volela da zna ko su kandidati za predsednika Srbije i naglasila da predsednički kandidat ne može da vrši tako nezavisnu funkciju kao što je zaštitnik građana.

Na konstataciju novinara da zaštitnik građana Saša Janković nije predsednički kandidat, Mihajlović je rekla da je "svakom od nas jasno da je to što se dešava u poslednja dva meseca kampanja".

"Ja sam prošla mnoge kampanje, znam kako to izgleda, ovo što vidim kada govorimo o zaštitniku građana jeste kampanja. I sve je u redu, ali ne možete da budete i jedno i drugo", poručila je Mihajlovićeva.

Na pitanje da li je kampanja kada se na informativni razgovor poziva predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić i da li je to zbog njegovog političkog angažovanja, Mihajlović je rekla da je "to potpuno druga stvar".

"Iskreno se nadam da nikada ništa nije upereno ni protiv bilo čijeg političkog angažovanja", rekla je Mihajlović.

Ona je naglasila da je njen stav da institucija treba da radi svoj posao.

"Ko god treba da dođe na razgovor, treba da dođe, da li je to Zorana, Vuk ili bilo ko drugi, svi treba da dođemo i damo naše izjave", zaključila je Mihajlović.

 

Mihajlović: Da institucje reaguju u slučaju Savamala

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je večeras da povodom slučaja rušenja objakata u beogradskoj Savamali očekuje reakciju institucija.

"Ja očekujem da institucije reaguju i kažu svoje mišljenje", rekla je Mihajlovićeva na televiziji N1, a povodom objekata u Savamaloj koji su srušeni u izbornoj noći, april ove godine.

Govoreći o spornom objektu islamske zajednice u Novom Pazaru, ona je navela da je posao lokalne samouprave da primenjuje zakon i da se trenutno utvrđuju i proveravaju svi detalji u vezi sa stausom tog objekta i njegovom legalnošću.

"Zakon nema ni ime ni prezime", kazala je Mihajlovićeva.

 

 

autor: JU izvor: Beta, Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side