Mihajlović: Koridori Srbije i Putevi Srbije da naprave predlog mera za ublažavanje štete zbog virusa
13.04.2020 Beograd

Mihajlović: Koridori Srbije i Putevi Srbije da naprave predlog mera za ublažavanje štete zbog virusa

Mihajlović: Koridori Srbije i Putevi Srbije da naprave predlog mera za ublažavanje štete zbog virusa Foto: Novi magazin/ Ivan Šepić
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa direktorom "Puteva Srbije" Zoranom Drobnjakom i direktorom "Кoridora Srbije Zoranom Babićem o realizaciji infrastrukturnih projekata u drumskom saobraćaju, te procenama štete koju je prouzrokovala epidemija koronavirusa.

Ona je zatražila od direktora ova dva javna preduzeća da naprave listu prioriteta i predlog mera za ublažavanje šteta nastalih zbog epidemije, ističući da država priprema plan mera za sanaciju štete nastale zbog globalne krize i naglasila da će drumski sektor biti posebno obuhvaćen tim programom.

"Važno je da održavamo kontinuitet u radu i realizaciji velikih infrastrukturnih projekata, kao što su Moravski koridor, izgradnja auto-puta od Preljine do Požege ili obilaznica oko Beograda, kao i što neke projekte privodimo kraju, uprkos epidemiji, kao što je deonica auto-puta od Batrovaca do Кuzmina", rekla je Mihajlović, navedeno je u saopštenju.

Ministarka je kazala de je raduje što, uprkos situaciji u kojoj se država nalazi zbog epidemije, veliki broj gradilišta radi.

"Ministarstvo je tu da pruži svu potrebnu pomoć i podršku da se građevinarstvo, kao važan činilac u privrednom razvoju, održi", poručila je Mihajlović.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side