17.04.2019 Beograd

Mihajlović: Krivična prijava zbog gondole delo dokonih političara koji sebe promovišu

Mihajlović: Krivična prijava zbog gondole delo dokonih političara koji sebe promovišu Foto: Novi magazin / Ivan Šepić
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ocenila je danas da krivična prijava zbog izgradnje gondole između Кalemegdana i Novog Beograda neosnovana, ali je poručila da dokoni političari ne bi trebalo da se hvale sopstvenim neznanjem.

Ona je, u pisanoj izjavi, navela da se građevinska dozvola koju je izdalo ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odnosi na pripremne arheološke radove na Кalemegdanu i da je izdata u skladu s važećim prostornim planom i rešenjem Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

"To, izgleda, nije poznato samo dokonim političarima, koji nemaju elementarno znanje o funkcionisanju države i koji ne znaju da se građevinske dozvole ne izdaju po bilo čijem ličnom nalogu, pa makar bio i ministar, već tek kada podnosilac zahteva ispuni sve zakonom propisane uslove", rekla je Mihajlovićeva, prenelo je ministarstvo koje vodi.

Ona je dodala da nije greh da neko nešto ne zna, ali da nezanje nije nešto čime čovek treba da se hvali, "kao što to radi potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović".

"Podnošenjem krivične prijave 'trbuhozborac Vuka Jeremića' pokazuje da mu nije stalo ni do Кalemegdana, ni do Beograda, već isključivo do sopstvene promocije koja se, bar u ovom slučaju, bazira na neznanju", istakla je Mihajlovićeva.

Jovanović je danas podneo krivičnu prijavu protiv Mihajlović, zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića i drugih "direktno odgovornih za protivpravnu izgradnju gondole na Kalemegdanu".

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 17.04.2019, 19:20h Natalija

    Kako zna da su dokoni;da li su dokoni "oni"kojima se putevi i koridori urusavaju,pa se po nekoliko puta radi jedno isto;da li je drugi ,treci put kad se radi-gratis,za lepe oci ???

  • 17.04.2019, 18:22h Čitalac...

    "... delo dokonih političara koji sebe promovišu..." i "Odeljenje istorijskih nauka SANU protiv izgradnje gondole na Kalemegdanu..." - eto, dokoni popovi i jariće krste...

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side