20.11.2018 Beograd

Mihajlović: Mir, sigurnost i obrazovanje za svako dete u Srbiji

Mihajlović: Mir, sigurnost i obrazovanje za svako dete u Srbiji Foto: Novi magazin / Ivan Šepić
Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas povodom Svetskog dana deteta – 20. novembra, da se razvijenost društva meri time koliko je svakom detetu stvorilo uslove da raste u sigurnom okruženju, da se obrazuje i razvija u slobodnu ličnost i odgovornog građanina.

Ona ističe da mnogi društveni problemi sa kojima se kao društvo danas suočavamo imaju koren u neostvarivanju prava deteta.

"Sve što danas uradimo na rešavanju problema ranih brakova, na sprečavanju ranog rada dece, smanjenju diskriminacije i borbi protiv nasilja u porodici, zalog je za bolje društvo sutra. Menjajući uslove u kojima deca rastu, gradimo Srbiju u kojoj će se sutra bolje živeti", navela je Mihajlović.

Povodom Svetskog dana deteta, čija je tema ove godine "Obojimo sve u plavo, za svako dete", više javnih institucija i objekata u Srbiji biće obojeno plavom bojom. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, pridružuje se ovoj inicijativi osvetljavanjem najvišeg mosta na Koridoru 10, mosta Vrla kod Vladičinog Hana.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Belex eng
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side