Mihajlović: Nasilje nad ženama i decom nećemo tolerisati, prijavite nasilnike
02.04.2020 Beograd

Mihajlović: Nasilje nad ženama i decom nećemo tolerisati, prijavite nasilnike

Mihajlović: Nasilje nad ženama i decom nećemo tolerisati, prijavite nasilnike Foto: Beta/MSGI/Aleksandar Stojanovic
Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Кoordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da država, kao ni u redovnim uslovima, tako ni u vanrednom stanju, neće tolerisati nijedan vid nasilja nad ženama i decom i pozvala sve da prijave nasilnike.

"Iskustvo zemalja u svetu pogođenih koronavirusom nam pokazuje da dolazi do porasta porodičnog i partnerskog nasilja. Važno je da u ovim teškim i izazovnim danima sačuvamo zdravlje, ali i prisebnost, jer država nasilje neće tolerisati", rekla je ona u saopštenju.

Poručila je ženama da uprkos kriznoj situaciji koja je pogodila i Srbiju, one nisu same, da prijave nasilje, jer institucije rade svoj posao.

"Bez obzira na potrebu za samoizolacijom i boravkom u kući, žene nisu zarobljene, na svaku prijavu nasilja nadležne institucije će reagovati kao i do sada", rekla je Mihajlović.

Preporučila je svim lokalnim samoupravama da održe kontinuitet u koordinaciji svih nadležnih službi i donesu interne procedure za postupanje u vreme trajanja vanrednog stanja.

Ona je zahvalila i svim društveno odgovornim kompanijama koje su pružile podršku sigurnim kućama u Srbiji, koje nesmetano rade i sada.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 2.04.2020, 14:52h aleks (1)

    evo ja prijavljujem nasilje nad novinarkom Anom Lalic, molim Zoranu da hitno reaguje!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side