Mihajlović: Od danas u Srbiji ponovo uspostavljeno više od 3.500 međugradskih linija
04.05.2020 | 12:00h ► 15:00h Beograd

Mihajlović: Od danas u Srbiji ponovo uspostavljeno više od 3.500 međugradskih linija

Mihajlović: Od danas u Srbiji ponovo uspostavljeno više od 3.500 međugradskih linija Foto: Novi magazin/ Ivan Šepić
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je u Srbiji ponovo uspostavljeno više od 3.500 linija međugradskog saobraćaja.

"Od danas ponovo je otvoreno više od 3.500 međugradskih linija, oko 3.500 autobusa i 73 voza počinju da saobraćaju na teritoriji cele Srbije. Кorak po korak, vraćamo se u život, u normalno stanje, uz sve mere bezbednosti, jer zdravlje svih nas je na prvom mestu. Zaštitna oprema je obavezna, kao i fizičko distanciranje u vozilu", izjavila je Mihajlović, koja je obišla saobraćajno preduzeće "Lasta" povodom ponovnog uspostavljanja međugradskog saobraćaja.

Ona je ocenila da je u vreme epidemije drumski saobraćaj pokazao da je "dostojan i važan deo za funkcionisanje države".

"I zato sam danas u 'Lasti', da zahvalim vozačima i svim zaposlenima ove kompanije, jer su sve vreme ove krize prevozili medicinsko osoblje, ljude na dijalizu, kao i naše građane koji su sleteli iz drugih zemalja. Važno je da se polako vraćamo normalnom životu, pravila postoje kako bismo sačuvali i sebe i druge. Bez maski i rukavica nema ulaska u autobuse i vozove, ljudi će biti tu da pomognu građanima", rekla je Mihajlović, saopštilo je Ministarstvo.

Dodala je da je Srbija spremna i danas za uspostavljanje avio-saobraćaja, da su aerodromi spremni, kao i "Er Srbija", ali da će to zavisiti od dogovora sa evropskim zemljama, jer nigde u Evropi još nema redovnih avio-linija.

Direktor "Laste" Vladan Sekulić rekao je da je ovo preduzeće spremno sa svojih 650 vozila za putnički saobraćaj.

"U prethodna dva meseca uspeli smo da održimo nivo saobraćaja, prevozeći radnike. Uspeli smo i da sačuvamo zdravlje vozača i ostalih zaposlenih. Spremno dočekujemo putnički saobraćaj, pri kupovini karte delićemo i maske putnicima", rekao je on.

 

Mihajlović: Ničija deca ne smeju da trpe zbog politike

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je protiv svake vrste nasilja i da je "nedopustivo uvlačenje bilo čije dece u politiku".

"Ako me pitate da li sam za politiku - da. Da li sam za političku borbu - da. Da li sam za žestoku političku borbu - da. Ali dovođenje politike do toga da se bilo čije dete, i deca predsednika Srbije, i Đilasova i moja i svakoga od vas, osećaju ugroženo - ja sam uvek protiv toga", izjavila je Mihajlović.

Na pitanje novinara tokom posete Saobraćajnom preduzeću "Lasta" da prokomentariše da li podržava sinoćnu situaciju sa liderom Stranke slobode i pravde (SSP) Draganom Đilasom, Mihajlović je rekla da svi politički akteri treba da budu svesni odgovornosti i da vode računa šta i na koji način govore u javnosti.

Lider SSP Dragan Đilas objavio je u nedelju uveče na društvenim mrežama da su pristalice vlasti deset minuta sa terase u njegovom susedstvu sa ozvučenja puštale skandiranje "Đilase lopove", što je uznemirilo njegovu decu, koja su "plakala i tresla se od straha".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side