04.09.2018 Beograd

Mihajlović: Prijateljstvo Srbije i Rusije stameno, zajedno i u teškim trenucima

Mihajlović: Prijateljstvo Srbije i Rusije stameno, zajedno i u teškim trenucima Foto: Beta / Dragan Gojić
Ministarka Mihajlović obišla je danas, zajedno s ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom i predstavnicima ruskih i srpskih železnica, Osnovnu školu "23. oktobar" u Sremskim Karlovcima.

Ona je đacima poželela puno uspeha u novoj školskoj godini i zahvalila ambasadoru Rusije i ruskim železnicama na svemu što su uradili za tu školu, saopštilo je Ministarstvo građevinrstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ruska kompanija RŽD internešenel je u školi "23. oktobar" obnovila učionicu za ruski jezik i opremila je.

"Kabinet za ruski jezik daje vam mogućnost ne samo da učite ruski jezik, nego i da učite o jednoj prelepoj i veličanstvenoj zemlji. Da učite o srpsko-ruskom prijateljstvu, koje se pokazalo kao jako i stameno u teškim periodima u prošlosti, kao i o velikim ruskim književnicima i svetskim klasicima. Nova učionica pokazuje i koliko smo snažniji kad smo zajedno i kad se povezujemo, a znanje jezika je put do toga", rekla je Mihajlović.

Ambasador Aleksandar Čepurin čestitao je učenicima početak školske godine i istakao da je njihov glavni zadatak da dobro uče, što je važno i za zemlju, jer su pametna deca njena budućnost.

On je zahvalio ruskim železnicama i na organizaciji takmičenja i izleta srpske dece u Rusiju, koji dodatno doprinose međusobnom prijateljstvu i povezivanju.

Generalni direktor RŽD internešenela Sergej Pavlov rekao je da Srbiju i Rusiju spaja divna istorija i da vlade dve zemlje rade na negovanju i unapređenju tih odnosa.

Najavio je da će ta kompanija nastaviti da pomaže srpskim školama.

Predsednik opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković rekao je da su Sremski Karlovci bitni za istoriju srpske države, srpske crkve i obrazovanja.

"Ono što su nekad radili za škole bogati pojedinci danas rade društveno odgovorne kompanije, među kojima je i RŽD, koji modernizuje prugu od Stare Pazove do Novog Sada", rekao je Milenković.

Osnovna škola u Sremskim Karlovcima četvrta je škola u Srbiji u koju je RŽD internešenel do sada ulagao, a prethodno su obnovljene škole u Pančevu, Golubincima i Vranju, gde je ota kompanija takođe radila rekonstrukciju pruga.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 4.09.2018, 17:11h Prijateljstvo Srbije i Rusije STAMENO

    "Čorbas’ pasulj volem sa rebarca suva, STAMENA ga kuva da te Bog sačuva..."

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side