22.02.2018 Beograd

Mihajlović: Resnik do leta dobija kružni tok

Mihajlović: Resnik do leta dobija kružni tok Foto: Beta/Kabinet potpredsednice Vlade
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će izgradnjom kružnog toka i pristupne saobraćajnice u Resniku do početka leta biti rešen jedan od najvećih problema za građane beogradske opštine Rakovica.

"U izgradnju kružnog toka u Resniku biće uloženo 35 miliona dinara, a 90 miliona zajedno sa pristupnom saobraćajnicom. Na taj način ćemo rešiti pitanje bezbednosti saobraćaja u ovom delu Rakovice, koji je dugo predstavljao problem, i zbog dugog čekanja i zbog velikog broja saobraćajnih nesreća", rekla je Mihajlović, navedeno je u saopštenju ministarstva.

Ona je, kako se navodi, istakla da su rešeni imovinski odnosi na 11 parcela, a u narednih deset dana očekuje se da budu rešeni i na dvanaestoj.

"Nadam se da ćemo, ako najveći radovi počnu u martu, već krajem maja i početkom leta imati i pristupnu saobraćajnicu i kružni tok", kazala je Mihajlović.

Ona je dodala da je preduzeće "Putevi Srbije" uložilo blizu 200 miliona dinara u održavanje i rehabilitaciju puteva na važnim tačkama u Rakovici.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić rekao je da će se izgradnjom kružnog toka u Resniku povećati bezbednost saobraćaja, posebno u letnjem periodu.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side