Mihajlović: Štrajk glađu ne amnestira Obradovića od nasilničkog ponašanja
17.05.2020 Beograd

Mihajlović: Štrajk glađu ne amnestira Obradovića od nasilničkog ponašanja

Mihajlović: Štrajk glađu ne amnestira Obradovića od nasilničkog ponašanja Foto: Novi magazin / Ivan Šepić
Ministarka građvinarstva, saobraćaja i infrastrukture i članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović ocenila je danas da štrajk glađu predsednika Srpskog pokreta Dveri Boška Obradovića i njegovo obraćanje Evropskom parlamentu "ne može da ga amnestira od nedavnog nasilništva ispred Narodne skupštine".

"Obradović je pogrešio ako misli da je Evropski parlament sigurna kuća za nasilnike koji napadaju druge narodne poslanike i ministre sa kojima se politički ne slažu, kao što ga ni štrajk glađu, koji je sam nazvao strogim postom, neće preko noći od nasilnika pretvorili u žrtvu”, navodi Mihajlović u pisanoj izjavi.

Ona je dodala da demokratija "podrazumeva poštovanje volje građana, poštovanje drugačijeg mišljenja i odsustvo bilo kakvog nasilja", a da te osobine Obradović ne pokazuje u svom političkom delovanju.

"Zato bi bilo bolje da lider Dveri što pre prekine štrajk glađu, jer time neće prevariti ni evropske parlamentarce, a još manje građane Srbije koji vide da sve što Obradović radi, radi iz ličnog interesa", ocenila je Mihajlović.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side