Milo Đukanović razmišlja o povlačenju
18.06.2014 Podgorica

Milo Đukanović razmišlja o povlačenju

Milo Đukanović razmišlja o povlačenju Foto: Beta, AP
Crnogorski premijer Milo Ðukanović kaže da vodi Vladu "protivno svojoj volji i afinitetima" i da se nada povlačenju posle "normalizacije prilika" u državi.

 


Tokom razgovora sa grupom novinara iz EU, on je podsetio da se dva puta povlačio i vraćao u vladu protiv svoje volje. 

Ðukanović je to kazao odgovarajući na pitanje da li je došlo vreme da ustupi mesto nekom mlađem posle 25 godina na funkcijama premijera ili predsednika, objavile su podgoričke "Vijesti" na osnovu snimka razgovora u koji su imale uvid.

Predsednik crnogorske Vlade je pojasnio da se prvi put vratio jer se njegov prethodnik razboleo, i da ga je partija zamolila da završi taj mandat. 

Ðukanović je, prenosi list, izbegao da kaže zbog čega je zamenio Igora Lukšića, navodeći da su na kraju 2012. godine raspisani izbori na kojima je Demokratska partija socijalista tesno sačuvala poverenje zbog ekonomske situacije.

"Posle izbora preovladalo je mišljenje da bilo ko od nas, uključujući mene, ne može stvari da gleda sa strane, tako da ja obavljam posao negde potpuno protivno svojoj volji i protivno svojim interesima", kazao je Ðukanović, navodeći i da se nada da će brzo imati "normalnije uslove".

Grupa od desetak novinara prethodna dva dana razgovarala je sa crnogorskim zvaničnicima u okviru projekta "Otkrijmo Crnu Goru" koji finansira Evropska komisija.

Ðukanović, koji je i predsednik vladajuće DPS, trenutno služi svoj šesti mandat u vlasti Crne Gore.

Predsednik vlade Crne Gore bio je u četiri mandata, predsednik države jednom, kao i vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova

On je poslednjih godina, nakon što je prethodni premijer Željko Šturanović podneo ostavku iz zdravstvenih razloga, izabran za premijera, iako se zvanično prethodno povukao iz politike. 

Posle ponovnog povlačenja iz politike 2010. ipak je ponovo izabran za premijera dve godine kasnije.

 

autor: VV izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side