11.09.2018 Beograd

Ministar Đorđević se izvinio javnosti zbog izjave predstavnice ministarstva Milene Antić Janjić

Ministar Đorđević se izvinio javnosti zbog izjave predstavnice ministarstva Milene Antić Janjić Foto: Beta / Milan Obradović
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja javno se izvinjava zbog negativne izjave Milene Antić tokom gostovanja u Beogradskoj hronici na prvom programu Radio - televizije Srbije, saopštilo je danas to ministarstvo.

Šef Odseka za poslove u oblasti populacione politike i finansijske podrške porodici sa decom u tom ministarstvu Milena Antić Janić je, gostujući juče na nacionalnoj televiziji, rekla da su žene potrebne poslodavcima da rade, a ne da sutradan odu na porodiljsko odsustvo, kao i o novim zakonskim rešenjima po kojima država isplaćuje zaposlenim porodiljama značajno manje naknade za vreme porodiljskog odsustva, ukoliko su zaposlene kraće od 18 meseci.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević ocenio je tu izjavu kao "skandaloznu" i naložio da "gospođa Antić bude adekvatno sankcionisana".

"Izjava je skandalozna. Zaista sam šokiran. Lično sam pričao sa gospođom Antić i skrenuo joj pažnju na sve negativne posledice njene izjave. Nema opravdanja za takav postupak", rekao je Đorđević, a navodi se u saopštenju.

Dodao je da će "ovo biti poslednja opomena njoj i svima drugima".

"Ovakve stvari ne smeju da se izgovore, a kamoli dešavaju. Natalitet je naš cilj broj jedan i nastavićemo da radimo na tome da položaj majki u Srbiji bude bolji iz dana u dan i da imamo što više dece", naveo je Đorđević.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 11.09.2018, 16:06h Tuzna istina

    Za poslednjih 30 godina u Srbiji je umrlo 1.000.000 ljudi više nego što se rodilo, tj. sada Srbija ima MILION STANOVNIKA MANJE. Srbija ima negativan prirodni priraštaj (broj rođenih minus broj umrlih) od 35.000-40.000 ljudi. Svi pričaju o Beloj kugi u Srbiji. Da li je ovo briga države Srbije za trudnice, porodilje i decu? Penzioneri glasaju. Zaposleni glasaju. Deca ne glasaju. Da li i deci dati pravo glasa, možda će onda postati bitni politicarima i drzavi? Ili je, mozda, bolje da svi mladi odu iz ove zemlje kojoj ne trabaju?

  • 11.09.2018, 16:01h A moguće je...

    "... Milena Antić Janić je, gostujući juče na nacionalnoj televiziji, rekla da su žene potrebne poslodavcima da rade, a ne da sutradan odu na porodiljsko odsustvo..." ... - A možda je neki gospođin deda ili pradeda imao solidnu "Export-import A.D. firmu za promet ROBOVA", pa je mogućno da su se u njoj probudili "biznis" geni? A ovi nevaljali ministri odmah: "Napolje!"

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side