16.08.2017 Beograd

Ministarstvo: Državni sekretar ne obavlja javnobeležničke poslove

Ministarstvo: Državni sekretar ne obavlja javnobeležničke poslove
Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Srbislav Cvejić jeste imenovan kao službenik države, navodi se u saopštenju ministarstva.

"On od trenutka stupanja na mesto državnog sekretara ne obavlja javnobeležničke poslove, niti je državni sekretar sa platom notara, kako je u tekstu Danasa navedeno.

Činjenice dokazuju da je Srbislav Cvejić u zakonskom roku, istovremeno kada je izabran na funkciju državnog sekretara, u skladu sa zakonom odredio javnobeležničkog pomoćnika u svojoj kancelariji, da do prestanka mandata u Ministarstvu obavlja poslove umesto njega. O tome je obavestio Agenciju za borbu protiv korupcije i zatražio autentično tumačenje o eventualnom postojanju sukoba interesa.

Član 46. zakona o javnom beležništvu propisuje da javni beležnik: (…) ako je izabran ili imenovan na neku javnu funkciju (…), u obavljanju poslova ga zamenjuje javnobeležnički zamenik“, što je Srbislav Cvejić kao javni beležnik u zakonskom roku i učinio.

Agencija za borbu protiv korupcije je u svom dopisu Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Srbislavu Cvejiću od 27.07.2017. to potvrdila i ukazala da je postupao u skladu sa odredbama čl. 46 st. 1 i čl. 47 st. 1 Zakona o javnom beležništvu, kao i da je dužan da postupa u skladu sa odredbom čl. 50. stav 5.  Član 50 stav 5 predviđa da zamenjeni javni beležnik, što je u ovom slučaju Srbislav Cvejić, ne sme obavljati javnobeležničke poslove dok traje zamena. Tačno je da Srbislav Cvejić nije lično odgovarao na pozive koji su mu upućeni – i nije ni mogao da odgovori - jer je dnevni list Danas pozive kako u tekstu i navodi uputio kancelariji u kojoj on više ne obavlja posao javnog beležnika. Dnevni list Danas je  dobio odgovor na postavljenja pitanja od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja gde se Srbislav Cvejić nalazi na funkciji državnog sekretara.

Inače, Srbislav Cvejić je od 2014. godine bio javni beležnik. Na sednici Vlade održanoj 13. jula ove godine imenovan je za državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kada je preneo svoja ovlašćenja na javnobeležničog zamenika i prestao da obavlja posao javnog beležnika do završetka svog mandata u Ministarstvu, " zaključeno je u saopštenju.

autor: VV izvor: Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Ubijen Oliver Ivanović Ubijen Oliver Ivanović

  Predsednik Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović podlegao je povredama u Zdravstvenom centru u severnom delu Kosovske Mitrovice pošto je na njega nepoznata osoba jutros ispalila više hitaca iz pištolja.

 • Vučić: Ubistvo Olivera Ivanovića teroristički akt Vučić: Ubistvo Olivera Ivanovića teroristički akt

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ubistvo lidera GI SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici teroristički akt.

 • Poziv građanima da provere da li su upisani u birački spisak Poziv građanima da provere da li su upisani u birački spisak

  Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pozvalo je građane koji su prijavljeni na teritoriji Beograda, Aranđelovca i Bora da provere da li su upisani u jedinstveni birači spisak kako bi mogli da glasaju na lokalnim izborima 4. marta.

 • Janković: Neki mediji su su vodili kampanju najgore vrste Janković: Neki mediji su su vodili kampanju najgore vrste

  Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković je danas, govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića, kazao su neki mediji u Srbiji vodili kampanju "najgore vrste stavljajući mete na čelo ljudima".

 • Saslušano troje učesnika protesta Protiv diktature Saslušano troje učesnika protesta Protiv diktature

  U Prekršajnom sudu u Beogradu danas je saslušano troje učesnica protesta Protiv diktature protiv kojih su podnete prekršajne prijave zbog organizacije protesta posle predsedničkih izbora 2017. godine.

 • Dačić: Ubistvo Ivanovića teroristički akt sa posledicama na ceo region Dačić: Ubistvo Ivanovića teroristički akt sa posledicama na ceo region

  Šef srpske diplomatije Ivica Dačić najoštrije je osudio današnje ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici i taj čin okarakterisao kao "bezumni teroristički akt" koji "ugrožava stabilnost celog regiona".

 • Reakcije na ubistvo Olivera Ivanovića Reakcije na ubistvo Olivera Ivanovića

  Predsednik Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je jutros u Kosovskoj Mitrovici. Ta vest izazvala je brojne reakcije.

 • RHMZ: Sutra naoblačenje, mogući pljuskovi RHMZ: Sutra naoblačenje, mogući pljuskovi

  Jače naoblačenje s kišom koje se sutra očekuje u Srbiji brzo će se premeštati u toku dana sa severa ka jugu, a lokalno su mogući i kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod, upozoravajući na kišu koja će se lediti na tlu.

 • EU osudila ubistvo Ivanovića, poziva na smirenost EU osudila ubistvo Ivanovića, poziva na smirenost

  Evropska unija oštro je osudila jutrošnje ubistvo lidera Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda, Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici i izrazila saučešeće njegovoj porodici - izjavila je portparolka EU za spoljni politiku i bezbednost Maja Kocijančič.

 • Proglašena lista SNS za beogradske izbore Proglašena lista SNS za beogradske izbore

  Gradska izborna komisija (GIK) danas je proglasila izbornu listu broj 1 "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd!" za izbore za Skupštinu grada Beograda 4. marta.

 • Biografija Olivera Ivanovića Biografija Olivera Ivanovića

  Predsednik GI SDP Oliver Ivanović koji je ubijen jutros u Kosovskoj Mitrovici rođen je 1. aprila 1953. u selu Rznić kod Dečana.

Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
T6 bazeni, spa
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw