Ministarstvo odbacilo navode da je odgovorno za štrajk taksista
13.10.2019 Beograd

Ministarstvo odbacilo navode da je odgovorno za štrajk taksista

Ministarstvo odbacilo navode da je odgovorno za štrajk taksista Foto: Novi magazin/SA
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odbacilo je optužbe Кomiteta za bezbednost saobraćaja o odgovornosti za štrajk taksista i blokadu Beograda i ocenilo da upravo pojedinci iz tog Komiteta "prednjače u pronalaženju opravdanja" za kršenje Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju od strane kompanije CarGo.

"Napominjemo da javna podrška stručnjaka iz Кomiteta za bezbednost saobraćaja, i ne samo njih, onima koji krše zakon zapravo je podrška urušavanju pravnog sistema i poziv svim građanima u Srbiji da ne poštuju zakone", piše u saopštenju ministarstva.

U saopštenju se navodi i da su i ministarstvo i resorna ministarka Zorana Mihajlović nekoliko puta do sada javno osudili štrajk taksista zbog blokade Beograda i ugrožavanja prava na slobodno kretanje građana.

Milan Božović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja ocenio je u subotu da građani Beograda danima plaćaju cenu taksi-blokade grada, jer Ministarstvo saobraćaja prilikom pisanja izmena Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, nije sagledalo pravo stanje na tržištu.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side