04.11.2017 Beograd

Ministarstvo odbrane Srbije: Deca i omladina razvijaju prijateljstvo Balkana, Evrope i Rusije

Ministarstvo odbrane Srbije: Deca i omladina razvijaju prijateljstvo Balkana, Evrope i Rusije Foto: Medija centar
U Beogradu je danas počela dvodnevna "Kulturna i obrazovna manifestacija - Druga Balkanska olimpijada umetnosti i igre" u organizaciji "Balkanske alijanse", Ministarstva odbrane Srbije i Generalštaba Vojske Srbije, a skup je pozdravio ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Ministarstvo je saopštilo da "više od hiljadu učesnika - dece i omladine Rusije, Grčke, Bugarske, Makedonije, Rumunije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Belorusije, Jermenije, Moldavije i Srbije već drugu godinu zaredom prikazuju svoj talenat kao instrumentalisti, vokalni solisti, horovi i plesači".

"Ovom projektu iz sfere kulture i obrazovanja, cilj je razvoj međunarodnih prijateljskih odnosa Srbije sa državama Balkana, Evrope i Rusije, kao i obogaćivanje obrazovnog sistema i vaspitanja i patriotske svesti omladine balkanskih zemalja", navelo je Ministarstvo o tom skupu u Domu Garde u Beogradu.

Tom "Drugom Balkanskom olimpijadom“ u Beogradu "otvara se godišnji kalendar 'Balkanske alijanse', a sledi 'Internacionalna omladinska olimpijada umetnosti i igre' u Sofiji u decembru", piše u saopštenju.

Početkom marta 2018. godine "Balkanska alijansa" organizuje "Balkanski olimpijski festival umetnosti i igre" u Nišu, a krajem marta u Solunu će biti i "Kontinentalna olimpijada umetnosti i igre".

"Svaka manifestacija iz kalendara realizuje se uz podršku najvećih instanci državnih institucija i ambasada zemalja učesnica", navelo je Ministarstvo odbrane Srbije i najavilo da se "na kraju organizuje najveća 'Olimpijada umetnosti i igre' koja se održava u Moskvi, gde će najbolji od najboljih sa Balkana imati mogućnost da predstave svoje države", piše u saooštenju.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side