16.04.2018 Beograd

Ministarstvo odbrane: Upozorene osobe koje su neovlašćeno upale u vojni objekat u Beogradu

Ministarstvo odbrane: Upozorene osobe koje su neovlašćeno upale u vojni objekat u Beogradu Foto: pixabay
Ministarstvo odbrane saopštilo je večeras da je Vojna policija preduzela "mere u okviru svojih nadležnosti" pošto je grupa od 30-ak osoba neovlašćeno upala u vojni samački hotel "Dorćol" u Beogradu.

U saopštenju se navodi da je Vojna policija upozorila osobe koje su se predstavile kao članovi organizacije "Društveni centar NNK" da postoji velika opasnost od urušavanja prostorija objekta u Ulici cara Uroša 63.


"U pitanju je neperspektivni vojni objekat koji se nalazi u Master planu vojnih nepokretnosti, koji nije dugo godina korišćen niti adekvatno održavan. Imajući u vidu loše stanje objekta, na kome su vidna oštećenja fasade i zidnih konstrukcija, postoji velika opasnost od urušavanja pojedinih prostorija kao i mogućeg povređivanja osoba koje su tu nalaze", piše u saopštenju.

Ministarstvo odbrane je navelo da "neće snositi odgovornost za eventualne posledice po bezbednost i zdravlje osoba koje su neovlašćeno upale u napušteni vojni objekat".

"Vojna policija je preduzela mere u okviru svojih nadležnosti, upozorila osobe koje su juče neovlašćeno ušle u napušteni vojni objekat i sa svim činjenicama upoznala nadležnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će nadležni organi Ministarstva odbrane i ubuduće postupati u skladu sa zakonom.

Predstavnik grupe građana koja je ušla u taj objekat Nikola Radivojević rekao je ranije agenciji Beta da su pripadnici Vojne policije i MUP-a zatražili juče da od članova grupe da prekinu radove i napuste zgradu u Ulici cara Uroša 63. Pošto oni to nisu učinili, rano jutros došla je tročlana delegacija vojnika u civilu koji su od njih zatražili da napuste zgradu, a potom i ljudi koji su se predstavili kao zaposleni u vojnom kompleksu Dedinje. "Mi smo zatekli zgradu u jako lošem stanju, kao da je namerno bila devastirana. Dozvoljavali su da se tu loži vatra, danima smo izbacivali đubre, čistili i sređivali", rekao je Radivojević.

On je rekao da su građani počeli da sređuju taj objekat kako bi u njemu otvorili novi društveni centar "NNK" koji bi okupljao ljude koji se bave umetnošću, obrazovanjem i kulturom.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side