31.08.2018 Beograd

Ministri prosvete i policije potpisali Protokol o saradnji na planu bezbednosti dece

Ministri prosvete i policije potpisali Protokol o saradnji na planu bezbednosti dece Foto: Beta / MUP Srbije
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potpisali su danas u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Surčinu Protokol o saradnji na programu "Osnovi bezbednosti dece".

Kako je saopšteno, Šarčević je rekao da Ministarstvo prosvete ima izuzetnu saradnju sa MUP-om kroz programe koji se odnose na bezbednost dece u saobraćaju, na internetu, ali i u vezi sa nasiljem u školama.On je rekao da će se od ove školske godine raditi na sasvim drugačiji način u prvom i petom razredu osnovne škole, kao i u prvom razredu gimnazije.

"Želim da roditelji osete manje glavobolje, da manje uče sa svojom decom. To će im omogućiti nov plan i program. Čeka nas još mnogo novina u obrazovanju", kazao je on.

Ministar Stefanović ukazao je da će program koji se ove godine uvodi i za učenike prvog razreda doprineti bezbednijem odrastanju.

"Mi smo prethodne godine počeli sa obukom uz pomoć 2.400 naših kolega policajaca i, naravno, i uz penzionisane policajce koji su sa nama zajedno radili u četvrtom i šestom razredu da naša deca budu bezbedna u saobraćaju, da saznaju kako da se ponašaju u poplavama, požarima i drugim nepogodama", kazao je Stefanović.

On je kazao da je prošle godine bilo 50.000 predavanja i da su sada ta predavanja prilagođena i učenicima prvog razreda koji će, između ostalog, moći da saznaju šta policija radi, kako biti dobar drug i kako sprečiti nasilje.

Prethodno su učenici imali priliku da upoznaju teme koje su obuhvaćene programom "Osnovi bezbednosti dece".

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side