20.02.2012 Beograd

Slučaj Taton: Moguće vansudsko poravnanje

Slučaj Taton: Moguće vansudsko poravnanje
Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je da će sagledati tužbu roditelja Brisa Tatona protiv države Srbije za nadoknadu štete i predložiti vansudsko poravnanje ako za to bude uslova.

Apelacioni sud u Beogradu je krajem januara prepolovio zatvorske kazne osuđenima za ubistvo francuskog džavljanina Brisa Tatona u centru Beograda, 2009. godine. Oni su prvostepeno bili osuđeni na kazne od 12 do 35 godina zatvora, a kazne su im smanjene na sedam do 15 godina zatvora.

Upitana o smanjenju kazne, Snežana Malović je rekla da je sud taj koji odlučuje da li su "adekvatne kazne od 15 ili one 35 godina zatvora".

"Neću da kažem da postoji greška u prvostepenom ili Apelacionom sudu. Mnogo važnije je kakva će poruka biti u odnosu na postupke o izgredima na fudbalskim utakmicama", rekla je Malović.

Ona je podsetila da je Srbija već imala slučajeve nadoknade štete zbog ubistava, a kao primer je navela slučaj Ivana Stambolića i pojedine presude za ratne zločine u kojima je konstatovana odgovornost države.

"Sagledaću sve činjenice u tužbi i krivičnoj presudi i ako postoje uslovi,  predložiću vansudsko poravnanje", rekla je Malovićeva televiziji B92.

 

autor: AM izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Vučić stigao u Berlin, razgovarao sa Milerom Vučić stigao u Berlin, razgovarao sa Milerom

  Premijer Vlade Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u Berlin i na početku posete sastao sa nemačkim ministrom za ekonomsku saradnju i razvoj Gerdom Milerom.

 • Ministarstvo prosvete: Nema prelaska učenika u drugu školu Ministarstvo prosvete: Nema prelaska učenika u drugu školu

  Ministarstvo prosvete ove godine neće odobriti zahteve učenika koji su nakon upisa u srednju školu zatražili da budu premešteni u drugu ustanovu ili na drugi obrazovni profil jer bi to, kako tvrdi, ugrozilo rad manje popularnih škola.

 • Ivanović: Apsolutno nisam kriv Ivanović: Apsolutno nisam kriv

  Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović danas je pred Osnovnim sudom u Kosovskoj Mitrovici negirao krivicu po svim tačkama optužnice koje ga terete za učešće u ratnim zločinima 1999. i 2.000.

 • Izmenama zakona do lakšeg usavršavanja lekara Izmenama zakona do lakšeg usavršavanja lekara

  Izmene i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti u petak će se naći pred poslanicima parlamenta, a novina koju ovaj zakon donosi je lakše usavršavanje lekara.

 • SPC pokreće spor protiv poglavara MPC SPC pokreće spor protiv poglavara MPC

  Sinod Srpske Pravoslavne Crkve odlučio je danas da pokrene crkvenosudski postupak protiv arhiepiskopa Stefana, poglavara Makedonske pravoslavne crkve koja je u raskolu sa pravoslavnom crkvom.

 • Đurić: Da se produži rok od 30 dana za Ivanovićevu odbranu Đurić: Da se produži rok od 30 dana za Ivanovićevu odbranu

  Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da očekuje produžetak roka od 30 dana da se odbrana Olivera Ivanovića i drugih optuženih pripremi i ponovio zahtev Srbije da se optuženi puste da se brane sa slobode kao i da im se omogući fer suđenje.

 • Nađeno telo kod Kule Nebojša Nađeno telo kod Kule Nebojša

  Telo za sada nepoznatog muškarca izvučeno je kod Kule Nebojša iz Dunava. Strahuje se da bi to mogao da bude nestali Petar Obrenčević (33).

 • Sporazum sa Rusijom o sprovođenju kliničkih ispitivanja Sporazum sa Rusijom o sprovođenju kliničkih ispitivanja

  Predstavnici Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) i Federalne službe za nadzor u oblasti zdravstvene zaštite Ruske Federacije potpisaće danas memorandum o razumevanju i saradnji, koji se između ostalog, odnosi i na sprovođenje kliničkih ispitivanja.

 • U nedeljniku Novi magazin U nedeljniku Novi magazin

  Tema broja: Privatizacija, poslednji put - Srpski Survivor: Male šanse da neko preživi - U narednih dva meseca odlučiće se sudbina 100.000 radnika koji su državu koštali 750 miliona evra godišnje i čije su firme državi dužne 2,4 milijarde evra. Iako je novi Zakon o privatizaciji ponudio nove modele promene vlasništva, za većinu od 502 preduzeća male su šanse da ih neko kupi ili da se pojavi strateški partner. Temu pripremio: Miša Brkić

 • Vučić u Berlinu traži pare za prugu Beograd-Bar Vučić u Berlinu traži pare za prugu Beograd-Bar

  Delegacija Srbije, na čelu s premijerom Aleksandrom Vučićem tokom boravka u Berlinu tražiće podršku za infrastrukturne projekte među kojima je i modernizacija i izgradnja pruge Beograd-Bar.

Preporuke prijatelja
medijska pismenost
Vesti.rs
Novinska agencija Beta Tanjug
Android NM