20.02.2012 Beograd

Slučaj Taton: Moguće vansudsko poravnanje

Slučaj Taton: Moguće vansudsko poravnanje
Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je da će sagledati tužbu roditelja Brisa Tatona protiv države Srbije za nadoknadu štete i predložiti vansudsko poravnanje ako za to bude uslova.

Apelacioni sud u Beogradu je krajem januara prepolovio zatvorske kazne osuđenima za ubistvo francuskog džavljanina Brisa Tatona u centru Beograda, 2009. godine. Oni su prvostepeno bili osuđeni na kazne od 12 do 35 godina zatvora, a kazne su im smanjene na sedam do 15 godina zatvora.

Upitana o smanjenju kazne, Snežana Malović je rekla da je sud taj koji odlučuje da li su "adekvatne kazne od 15 ili one 35 godina zatvora".

"Neću da kažem da postoji greška u prvostepenom ili Apelacionom sudu. Mnogo važnije je kakva će poruka biti u odnosu na postupke o izgredima na fudbalskim utakmicama", rekla je Malović.

Ona je podsetila da je Srbija već imala slučajeve nadoknade štete zbog ubistava, a kao primer je navela slučaj Ivana Stambolića i pojedine presude za ratne zločine u kojima je konstatovana odgovornost države.

"Sagledaću sve činjenice u tužbi i krivičnoj presudi i ako postoje uslovi,  predložiću vansudsko poravnanje", rekla je Malovićeva televiziji B92.

 

autor: AM izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Ubijen Nenad Opačić, vođa veterničke grupe Ubijen Nenad Opačić, vođa veterničke grupe

  Vođa veterničke grupe Nenad Opačić i njegova supruga ubijeni su u Novom Sadu, rečeno u Policijskoj upravi u tom gradu.

 • Sutra oblačno, do 14 stepeni Sutra oblačno, do 14 stepeni

  U Srbiji će sutra biti prtežno oblačno, ponegde sa slabom i kratkotrajnom kišom, sa temperaturama od dva do 14 stepeni.

 • Sertić: Poskupljenje struje bi uticalo na privredu Sertić: Poskupljenje struje bi uticalo na privredu

  Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da bi svako eventualno poskupljenje energenata uticalo na privredu, ali da bi država to nivelisala merama za podizanje konkurentnosti privrede.

 • Uhapšen vozač kombija u kome su bili imigranti Uhapšen vozač kombija u kome su bili imigranti

  U Pančevu je danas uhapšen vozač kombija, koji se pre četiri dana prevrnuo na autoputu kod Leskovca, a koji je prevozio ilegalne migrante, saznaje Tanjug u MUP-u Srbije.

 • Sonja Liht: Srbija i dalje u demokratskom deficitu Sonja Liht: Srbija i dalje u demokratskom deficitu

  Srbija je i dalje društvo u demokratskom deficitu, ali su u prethodnom periodu napravljeni ozbiljni iskoraci ka evropskoj budućnosti, za koju moraju da rade svi u državi i društvu, da zaborave na lične simpatije i antipatije i udruže se u naporima da zemlja ide napred, smatra direktorka Fonda za političku izuzetnost Sonja Liht.

 • Eksplozija u centru Kosovske Mitrovice Eksplozija u centru Kosovske Mitrovice

  Nepoznata osoba rano jutros bacila je ručnu bombu u centru severnog dela Kosovske Mitrovice, povređenih nije bilo, ali je pričinjena materijalna šteta.

 • Tahiri: EU za brže sprovođenje sporazuma Tahiri: EU za brže sprovođenje sporazuma

  Ministarka za dijalog u kosovskoj vladi Edita Tahiri je u intervjuu za dnevnik "Epoka e Re" rekla da je od Evropske unije dobila potvrdu da će se EU više angažovati na bržem sprovođenju svih postignutih sporazuma u dijalogu sa Srbijom.

 • Dačić: Srbija popravlja odnose sa SAD Dačić: Srbija popravlja odnose sa SAD

  Srbija nije promenila svoju spoljnu politiku - niti nas Rusija pritiska da odustanemo od EU niti Zapad traži da se distanciramo od Moskve, rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

 • Naprednjaci odustali od smene Saše Jankovića Naprednjaci odustali od smene Saše Jankovića

  Ne postoji inicijativa za smenu ombudsmana Saše Jankovića, niti nameravamo da je pokrenemo, rekao je za Danas Zoran Babić, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke, u Skupštini Srbije. Kako objašnjava, Srpska napredna stranka je glasala za Jankovića prilikom njegovog reizbora.

 • DS: Vučić vrši zamenu teza, Đinđić nije plaćao Blera DS: Vučić vrši zamenu teza, Đinđić nije plaćao Blera

  Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da predsednik Vlade Aleksandar Vučić vrši zamenu teza kada kritikuje bivšeg premijera Srbije Zorana Đinđića u vezi dolaska Tonija Blera u Srbiju.

Preporuke prijatelja
medijska pismenost
Najvesti
Vesti.rs
Fonet web tv Tanjug
Android NM