20.02.2012 Beograd

Slučaj Taton: Moguće vansudsko poravnanje

Slučaj Taton: Moguće vansudsko poravnanje
Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je da će sagledati tužbu roditelja Brisa Tatona protiv države Srbije za nadoknadu štete i predložiti vansudsko poravnanje ako za to bude uslova.

Apelacioni sud u Beogradu je krajem januara prepolovio zatvorske kazne osuđenima za ubistvo francuskog džavljanina Brisa Tatona u centru Beograda, 2009. godine. Oni su prvostepeno bili osuđeni na kazne od 12 do 35 godina zatvora, a kazne su im smanjene na sedam do 15 godina zatvora.

Upitana o smanjenju kazne, Snežana Malović je rekla da je sud taj koji odlučuje da li su "adekvatne kazne od 15 ili one 35 godina zatvora".

"Neću da kažem da postoji greška u prvostepenom ili Apelacionom sudu. Mnogo važnije je kakva će poruka biti u odnosu na postupke o izgredima na fudbalskim utakmicama", rekla je Malović.

Ona je podsetila da je Srbija već imala slučajeve nadoknade štete zbog ubistava, a kao primer je navela slučaj Ivana Stambolića i pojedine presude za ratne zločine u kojima je konstatovana odgovornost države.

"Sagledaću sve činjenice u tužbi i krivičnoj presudi i ako postoje uslovi,  predložiću vansudsko poravnanje", rekla je Malovićeva televiziji B92.

 

autor: AM izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Uklonjena ploča sa mosta posle negativnih komentara Uklonjena ploča sa mosta posle negativnih komentara

  Crna mermerna ploča postavljena pre tri dana na Pupinovom mostu je uklonjena, saznaje Tanjug, a to je učninjeno u dogovoru sa Kinezima sa kojima je bilo dogovoreno i njeno postavljanje.

 • Nemačka štampa o Samitu: Događaj kakav bi se svideo Titu Nemačka štampa o Samitu: Događaj kakav bi se svideo Titu

  Peking privlači partnere jeftinim kreditima za projekte koje će realizovati u sopstvenoj režiji, a "zov milijardi" Puta svile osvaja uši u "ekonomski sušnoj" čekaonici Evropske unije, piše nemačka štampa o samitu u Beogradu.

 • Ne postoji policijski zapisnik o prebijanju Andreja Vučića (VIDEO) Ne postoji policijski zapisnik o prebijanju Andreja Vučića (VIDEO)

  Policijski zapisnik o primeni sile pripadnika policije nad bratom premijera Srbije Andrejem Vučićem tokom Parade ponosa u Beogradu ne postoji, navodi se u odgovoru koji je MUP Srbije dostavio Komitetu pravnika za ljudska prava (JUKOM).

 • Odbačena krivična prijava protiv Snežane Malović Odbačena krivična prijava protiv Snežane Malović

  Tužilaštvo za organizovani kriminal odbacilo je krivičnu prijavu podnetu zbog neuspele reforme pravosuđa iz 2009. i štete od 1,5 milijardi dinara protiv bivše ministarke pravde Snežane Malović i bivše predsednice Vrhovnog suda Nate Mesarović, saznaje Danas.

 • Li Kećijang : Prijateljstvo dve zemlje sve čvršće (FOTO) Li Kećijang : Prijateljstvo dve zemlje sve čvršće (FOTO)

  U Palati Srbije je počeo bilateralni susret premijera Srbije i Kine Aleksandra Vučića i Li Kećijanga, a Vučić je poručio da građani Srbije doživljavaju Kinu kao iskrenog prijatelja.

 • Milena Ivanović: Početak suđenja, početak kraja nepravde Milena Ivanović: Početak suđenja, početak kraja nepravde

  Članovi porodice lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića ocenili su danas da je sutrašnji početak suđenja Ivanoviću početak kraja nepravde prema njemu.

 • Prosvetari nastavljaju štrajk Prosvetari nastavljaju štrajk

  Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije najavila je da će nastaviti zakonski štrajk iako su sindikati obrazovanja postigli dogovor sa Ministarstvom prosvete o Posebnom kolektivnom ugovoru za zaposlene u osnovnim i srednjim školama i domovima učenika (PKU).

 • Hrvatska: Identifikovani posmrtni ostaci 20 srpskih žrtava Hrvatska: Identifikovani posmrtni ostaci 20 srpskih žrtava

  U Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu danas je uz prisustvo članova porodica obavljena identifikacija posmrtnih ostataka 20 žrtava srpske nacionalnosti, stradalih tokom oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije.

 • Bilateralni susreti drugog dana Samita Bilateralni susreti drugog dana Samita

  Drugi dan Trećeg sastanka šefova vlada Kine i zemalja centralne i istočne Evrope biće obeležen nizom bilateralnih i multilateralnih susreta domaćina i gostiju.

 • U nedeljniku Novi magazin U nedeljniku Novi magazin

  Treći samit „Kina i 16 zemalja centralne i istočne Evrope“ --> Pritajeni tigar – neskriveni zmaj: Kineski ekonomski prodor u region i Evropsku uniju deo je kineskog globalnog investicionog buma. Posle Poljske (2012) i Rumunije (2013), i Srbija je ugostila visoke goste iz zemalja koje je Kina okupila u okviru saradnje „Kina+16“. Piše: Dragana Mitrović

Preporuke prijatelja
medijska pismenost
Najvesti
Nedstor
Fonet web tv Tanjug
Android NM