20.02.2012 Beograd

Slučaj Taton: Moguće vansudsko poravnanje

Slučaj Taton: Moguće vansudsko poravnanje
Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je da će sagledati tužbu roditelja Brisa Tatona protiv države Srbije za nadoknadu štete i predložiti vansudsko poravnanje ako za to bude uslova.

Apelacioni sud u Beogradu je krajem januara prepolovio zatvorske kazne osuđenima za ubistvo francuskog džavljanina Brisa Tatona u centru Beograda, 2009. godine. Oni su prvostepeno bili osuđeni na kazne od 12 do 35 godina zatvora, a kazne su im smanjene na sedam do 15 godina zatvora.

Upitana o smanjenju kazne, Snežana Malović je rekla da je sud taj koji odlučuje da li su "adekvatne kazne od 15 ili one 35 godina zatvora".

"Neću da kažem da postoji greška u prvostepenom ili Apelacionom sudu. Mnogo važnije je kakva će poruka biti u odnosu na postupke o izgredima na fudbalskim utakmicama", rekla je Malović.

Ona je podsetila da je Srbija već imala slučajeve nadoknade štete zbog ubistava, a kao primer je navela slučaj Ivana Stambolića i pojedine presude za ratne zločine u kojima je konstatovana odgovornost države.

"Sagledaću sve činjenice u tužbi i krivičnoj presudi i ako postoje uslovi,  predložiću vansudsko poravnanje", rekla je Malovićeva televiziji B92.

 

autor: AM izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Konstituisan novi saziv parlamenta Konstituisan novi saziv parlamenta

  Konstitutivna sednica Skupštine Srbije, na kojoj su potvrđeni mandati novim poslanicima, završena je danas oko 17.30.

 • Krivična prijava protiv Gorana Ješića Krivična prijava protiv Gorana Ješića

  Državna revizorska institucija objavila je danas da je podnela krivičnu i prekršajnu prijavu protiv Gorana Ješića zbog nenamenskog trošena budžetskog novca Opštine Inđija u 2012, kade je bio predsednik te opštine.

 • Pastor: Sve važno je dogovoreno Pastor: Sve važno je dogovoreno

  Razgovori između SNS i SVM o novoj vladajućoj većini bili su programski, kaže lider vojvođanskih Mađara. Pastor ne vidi razlog za promenu većine u Vojvodini i veruje da će sva važna pitanja biti urađena, počev od Statuta, do promene Ustava.

 • Zaposleni u AMSS-u oslobodili Ruzvelotovu, sutra nastavak protesta Zaposleni u AMSS-u oslobodili Ruzvelotovu, sutra nastavak protesta

  Grupa radnika koja je danas protestvovala ispred zgrade AMS S, tražeći da generalni sekretar AMS S Aleksandar Nikačević ispoštuje odluku skupštine tog saveza o njegovoj smeni, povukla se sa Ruzveltove ulice tokom popodneva, najavivši da će sutra nastaviti sa okupljanjima.

 • Mišković: Dopustite mi da putujem ili me pritvorite Mišković: Dopustite mi da putujem ili me pritvorite

  Optuženi predsednik Delte Miroslav Mišković pozvao je danas Specijalni sud da mu dopusti putovanja u inostranstvo, jer njegova kompanija sa 8.000 zaposlenih zbog zabrane izlaska iz Srbije trpi štetu u milionima evra i ne može da radi normalno.

 • Mališani povređeni kod pruge se oporavljaju Mališani povređeni kod pruge se oporavljaju

  Dvojica mališana, povređena pored pruge kod Vladičinog Hana, uspešno se oporavljaju, rekli su danas lekari Klinike za neurohirurgiju i Dečje klinike u Nišu.

 • Nikolić sutra počinje konsultacije o formiranju vlade Nikolić sutra počinje konsultacije o formiranju vlade

  Predsednik Srbije Tomislav Nikolić će sutra i u utorak, 22. aprila, obaviti konsultacije sa predstavnicima izbornih lista koje će imati poslanike u novom sazivu Skupštine Srbije.

 • Patrijarh Irinej: Pomolimo se za ljude u Ukrajini Patrijarh Irinej: Pomolimo se za ljude u Ukrajini

  Srpski patrijarh Irinej pozvao je danas u Uskršnjoj poslanici vernike da se pomole Bogu za braću i sestre u Ukrajini i na Bliskom istoku.

 • Policija rasterala radnike Lole, 15 privedeno u policiju Policija rasterala radnike Lole, 15 privedeno u policiju

  Ibarsku magistralu kod Leposavića jutros je blokiralo 190 radnika Fabrike otkovaka "Lola" iz Leška, zahtevajući da se preduzeću deblokiraju žiro-računi. Njih ej policija rasterala oko 11.30 a nekolicina je privedena u policiju.

 • Bijeliću određen jednomesečni pritvor Bijeliću određen jednomesečni pritvor

  Bivšem gradskom menadžeru Beograda Aleksandru Bijeliću i njegovim saradnicima, optuženim da su oštetili gradski budžet za šest miliona evra, određen je pritvor od 30 da ne bi uticali na svedoke, saopštio je danas Viši sud.

 • Vukajlović: Specijalni sud bio nenadležan Vukajlović: Specijalni sud bio nenadležan

  Bivša direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlana Vukajlović saopštila je danas da nije tačno da je suđenje njoj i ostalim optuženima za nelegalnu nabavku vakcina odloženo zbog izmene optužnice.

 • U nedeljniku Novi magazin U nedeljniku Novi magazin

  Tema broja: Pesticidi – kakvu hranu jedemo: Postoji gotovo opšta saglasnost da je Zakon o zaštiti bilja napravljen prema evropskim standardima, ali njegove ključne odredbe država nije primenjivala četiri godine, što je otvorilo vrata uvozu sumnjivih preparata. Da li je samo u Srbiji onaj ko ispituje uvozni pesticid istovremeno i ocenjivač svog izveštaja i izdavalac rešenja kojim preparat razvrstava u tzv. grupe otrova. Da li će se i sledeće godine uvoziti pesticidi bez originalne toksikološke dokumentacije. Temu pripremio: Miša Brkić

Preporuke prijatelja
Nedstor
Najvesti
Novinska agencija Beta Tanjug
NM ANdroid 2