20.02.2012 Beograd

Slučaj Taton: Moguće vansudsko poravnanje

Slučaj Taton: Moguće vansudsko poravnanje
Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je da će sagledati tužbu roditelja Brisa Tatona protiv države Srbije za nadoknadu štete i predložiti vansudsko poravnanje ako za to bude uslova.

Apelacioni sud u Beogradu je krajem januara prepolovio zatvorske kazne osuđenima za ubistvo francuskog džavljanina Brisa Tatona u centru Beograda, 2009. godine. Oni su prvostepeno bili osuđeni na kazne od 12 do 35 godina zatvora, a kazne su im smanjene na sedam do 15 godina zatvora.

Upitana o smanjenju kazne, Snežana Malović je rekla da je sud taj koji odlučuje da li su "adekvatne kazne od 15 ili one 35 godina zatvora".

"Neću da kažem da postoji greška u prvostepenom ili Apelacionom sudu. Mnogo važnije je kakva će poruka biti u odnosu na postupke o izgredima na fudbalskim utakmicama", rekla je Malović.

Ona je podsetila da je Srbija već imala slučajeve nadoknade štete zbog ubistava, a kao primer je navela slučaj Ivana Stambolića i pojedine presude za ratne zločine u kojima je konstatovana odgovornost države.

"Sagledaću sve činjenice u tužbi i krivičnoj presudi i ako postoje uslovi,  predložiću vansudsko poravnanje", rekla je Malovićeva televiziji B92.

 

autor: AM izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Ljajić: Presuda Šešelju do 31. marta Ljajić: Presuda Šešelju do 31. marta

  Haški tribunal još nije obavestio Srbiju o datumu izricanja presude lideru SRS Vojislavu Šešelju, ali su načelno rekli da se to može očekivati do 31. marta, izjavio je danas predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa tim tribunalom Rasim Ljajić.

 • Jagodinska pivara pred otvaranje stečaja Jagodinska pivara pred otvaranje stečaja

  U Privrednom sudu u Kragujevcu za sutra je zakazano pripremno ročište radi utvrđivanja postojanja stečajnog razloga Fabrike slada, piva, kvasca i bezalkoholnih pića A.D Jagodinska pivara, jednog od najstarijih privrednih preduzeća u Srbiji, osnovane 1852. godine.

 • Beograd: Tri nesreće, jedna osoba poginula Beograd: Tri nesreće, jedna osoba poginula

  U Beogradu su se tokom noći dogodile tri saobraćajne nesreće u kojima je jedna osoba poginula, a tri su povređene, izjavila je jutros portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

 • Danas oblačno i toplo, do 15 stepeni Danas oblačno i toplo, do 15 stepeni

  U Srbiji će danas biti umereno oblačno i toplo, s najvišom dnevnom temperaturom od 15 stepeni, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

 • Mušterija prerezala vrat taksisti u Šapcu Mušterija prerezala vrat taksisti u Šapcu

  Taksista Čedomir Petrović (60), zvani Čeda iz Šapca, teško je ranjen večeras u taksi automobilu tokom vožnje. Njemu je nepoznati napadač, najverovatnije nožem, prerezao vrat, a pronađen je u ataru sela Metlić, javlja Telegraf.

 • Kurc: Srbija je sidro stabilnosti na Zapadnom Balkanu Kurc: Srbija je sidro stabilnosti na Zapadnom Balkanu

  Srbija je sidro stabilnosti na Zapadnom Balkanu i do sada je odigrala važnu ulogu tokom izbegličke krize, izjavio je šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc, ističući da je Srbija do sada, pod vođstvom premijera Aleksandra Vučića, već pokrenula ambiciozne reforme koje su ubrzale njen put prema EU.

 • Intervju Virdžinija Langbak: Jednakost se uči o malih nogu Intervju Virdžinija Langbak: Jednakost se uči o malih nogu

  Prema prvom Indeksu rodne ravnopravnosti koji se primenjuje u zemljama EU i Srbiji od ove godine – Srbija je među prvih deset zemalja po mnogim pokazateljima. Zašto je Indeks značajan i s kojim se problemima u životu i radu susreću žene, objašnjava Virdžinija Langbak, direktorka Evropskog instituta za rodnu ravnopravnost

 • Protest građana koji su uzeli kredite u "švajcarcima" Protest građana koji su uzeli kredite u "švajcarcima"

  Udruženje za zaštitu potrošača "Efektiva" organizovalo je danas okupljanje građana ispred Vlade Srbije sa ciljem da ukaže na potrebu što hitnijeg rešavanja problema otplaćivanja kredita u švajcarskim francima.

 • Srbija će nastojati da otvori što veći broj poglavlja Srbija će nastojati da otvori što veći broj poglavlja

  Srbija će u 2016. godini nastojati da otvori što veći broj poglavlja, a cilj joj je da do kraja 2018. godine bude potpuno spremna da preuzme obaveze iz članstva EU, kako bi početkom narednog budžetskog perioda Unije postala i članica.

 • Ambasador Holandije: Otvaranje poglavlja nije cilj sam po sebi Ambasador Holandije: Otvaranje poglavlja nije cilj sam po sebi

  Ambasador Holandije u Beogradu Henk van den Dol ocenio je da poglavlja 23 i 24 treba da budu otvorena na početku pregovaračkog procesa Srbije i EU, ali i da njihovo otvaranje nije cilj sam po sebi već da postojeći pravni okvir treba primeniti u praksi.

 • Stefanović: Insistiraću na još žešćoj borbi protiv šverca Stefanović: Insistiraću na još žešćoj borbi protiv šverca

  Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović otvorio je danas u Priboju Regionalni centar granične policije i tom prilikom istakao da će, i pored dobrih rezultata koje je policija ostvarila u prethodne dve godine, insistirati na još žešćoj borbi protiv šverca.

 • Kapetan Dragan želi advokata iz Srbije Kapetan Dragan želi advokata iz Srbije

  Beogradski advokat Dragan Palibrk obišao je prošle sedmice u pritvoru u Splitu Dragana Vasiljkovića poznatog kao kapetan Dragan po njegovoj želji da ga pred hrvatskim sudom brani advokat iz Srbije.

Preporuke prijatelja
Najvesti
Vesti.rs
medijska pismenost
Fonet web tv Tanjug
Android NM