20.02.2012 Beograd

Slučaj Taton: Moguće vansudsko poravnanje

Slučaj Taton: Moguće vansudsko poravnanje
Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je da će sagledati tužbu roditelja Brisa Tatona protiv države Srbije za nadoknadu štete i predložiti vansudsko poravnanje ako za to bude uslova.

Apelacioni sud u Beogradu je krajem januara prepolovio zatvorske kazne osuđenima za ubistvo francuskog džavljanina Brisa Tatona u centru Beograda, 2009. godine. Oni su prvostepeno bili osuđeni na kazne od 12 do 35 godina zatvora, a kazne su im smanjene na sedam do 15 godina zatvora.

Upitana o smanjenju kazne, Snežana Malović je rekla da je sud taj koji odlučuje da li su "adekvatne kazne od 15 ili one 35 godina zatvora".

"Neću da kažem da postoji greška u prvostepenom ili Apelacionom sudu. Mnogo važnije je kakva će poruka biti u odnosu na postupke o izgredima na fudbalskim utakmicama", rekla je Malović.

Ona je podsetila da je Srbija već imala slučajeve nadoknade štete zbog ubistava, a kao primer je navela slučaj Ivana Stambolića i pojedine presude za ratne zločine u kojima je konstatovana odgovornost države.

"Sagledaću sve činjenice u tužbi i krivičnoj presudi i ako postoje uslovi,  predložiću vansudsko poravnanje", rekla je Malovićeva televiziji B92.

 

autor: AM izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Protestnom šetnjom završen miting Demokratske stranke (FOTO) Protestnom šetnjom završen miting Demokratske stranke (FOTO)

  Miting i protestna šetnja Demokratske stranke u Beogradu završeni su danas nešto posle 19 sati ispred zgrade Vlade Srbije, gde su učesnici ostavili poruke premijeru i ministrima, a lider demokrata Bojan Pajtić rekao da je slobodna demokratska Srbija ustala i da je ovo tek početak.

 • SNS: Čestitamo Pajtiću, Živkoviću i Petroviću SNS: Čestitamo Pajtiću, Živkoviću i Petroviću

  Srpska napredna stranka saopštila je danas da čestita Bojanu Pajtiću, Zoranu Živkoviću i Dušanu Petroviću što su uspeli toliko naroda da dovedu na miting DS autobusima iz cele Srbije u Beograd.

 • MUP objavio dodatna dokumenta o slučaju Gojković MUP objavio dodatna dokumenta o slučaju Gojković

  Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je danas dodatnu dokumentaciju u vezi sa slučajem samoubistva Predraga Gojkovića, prijatelja zaštitnika građana Saše Jankovića, u njegovom stanu na Novom Beogradu 1993. godine.

 • Ispraćena jedinica Garde Vojske Srbije u Moskvu Ispraćena jedinica Garde Vojske Srbije u Moskvu

  Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin danas su, sa vojnog aerodroma Batajnica, svečano ispratili jedinicu Garde koja će 9.maja u Moskvi prodefilovati Crvenim trgom na paradi u čast pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

 • Milanović: Sve članice ženske ekspedicije su dobro Milanović: Sve članice ženske ekspedicije su dobro

  Sve članice prve ženske himalajske ekspedicije su dobro i na broju posle jakog zemljotresa koji je pogodio Nepal, saopštila je jedna od članica ekspedicije Milica Milanović.

 • Atmosfera u vezi sa ombudsmanom zabrinjavajuća Atmosfera u vezi sa ombudsmanom zabrinjavajuća

  Atmosfera koja se stvorila u javnosti u vezi sa zaštitnikom građana je zabrinjavajuća, ocenila je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić.

 • Novosti: Karić kupio "Avala film"? Novosti: Karić kupio "Avala film"?

  U potrazi za stvarnim vlasnikom firme koja je kupila “Avala film”, “Večernje novosti” su iz dva kredibilna izvora dobile informaciju da se iza ove transakcije krije Bogoljub Karić.

 • Kamen temeljac za tri nove hale u Smederevu Kamen temeljac za tri nove hale u Smederevu

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić postavio je danas kamen temeljac za izgradnju tri hale u Industrijskoj zoni Smederevo, koje će graditi lokalna samouprava i italijanski investitor, i poručio da svaka nova investicija pokazuje da Srbija ide krupnim koracima napred.

 • Novosti: Karić kupio "Avala film"? Novosti: Karić kupio "Avala film"?

  U potrazi za stvarnim vlasnikom firme koja je kupila “Avala film”, “Večernje novosti” su iz dva kredibilna izvora dobile informaciju da se iza ove transakcije krije Bogoljub Karić.

 • Vilhelm: Srbija na odličnom putu Vilhelm: Srbija na odličnom putu

  Srbija je na odličnom putu, rekao je Tanjugu ambasador Nemačke u Beogradu Hajnc Vilhelm, sumirajući učinak vlade premijera Aleksandra Vučića u prethodnih godinu dana.

Preporuke prijatelja
medijska pismenost
Najvesti
Nedstor
Medija centar Tanjug
Android NM