20.02.2012 Beograd

Slučaj Taton: Moguće vansudsko poravnanje

Slučaj Taton: Moguće vansudsko poravnanje
Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je da će sagledati tužbu roditelja Brisa Tatona protiv države Srbije za nadoknadu štete i predložiti vansudsko poravnanje ako za to bude uslova.

Apelacioni sud u Beogradu je krajem januara prepolovio zatvorske kazne osuđenima za ubistvo francuskog džavljanina Brisa Tatona u centru Beograda, 2009. godine. Oni su prvostepeno bili osuđeni na kazne od 12 do 35 godina zatvora, a kazne su im smanjene na sedam do 15 godina zatvora.

Upitana o smanjenju kazne, Snežana Malović je rekla da je sud taj koji odlučuje da li su "adekvatne kazne od 15 ili one 35 godina zatvora".

"Neću da kažem da postoji greška u prvostepenom ili Apelacionom sudu. Mnogo važnije je kakva će poruka biti u odnosu na postupke o izgredima na fudbalskim utakmicama", rekla je Malović.

Ona je podsetila da je Srbija već imala slučajeve nadoknade štete zbog ubistava, a kao primer je navela slučaj Ivana Stambolića i pojedine presude za ratne zločine u kojima je konstatovana odgovornost države.

"Sagledaću sve činjenice u tužbi i krivičnoj presudi i ako postoje uslovi,  predložiću vansudsko poravnanje", rekla je Malovićeva televiziji B92.

 

autor: AM izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Izgubili fotelje, zadržali pasoše Izgubili fotelje, zadržali pasoše

  Iako su ostali bez položaja u vlasti, brojni bivši funkcioneri i dalje odbijaju da se odreknu privilegije lakšeg prelaska preko granice. Prema podacima koje su Novosti dobile iz Ministarstva spoljnih poslova, čak 58 eksfunkcionera koji su izgubili pravo na diplomatski pasoš još nije vratilo ovu putnu ispravu.

 • A kako ćete doći do Beograda na vodi? A kako ćete doći do Beograda na vodi?

  Skoro nerešivo pitanje prilikom izgradnje projekta Beograd na vodi u Savskom amfiteatru je opterećenost saobraćaja, a infrastruktura podrazumeva velika finansijska ulaganja za koja Beograd nema para, kažu arhitekte.

 • Vučićevo obezbeđenje izdvojeno kao Đinđićevo Vučićevo obezbeđenje izdvojeno kao Đinđićevo

  Obezbeđenje premijera Aleksandra Vučića izuzeto je iz sistema zaštite ličnosti slično kao što je to bila, iz drugih razloga, i zaštita ubijenog premijera Zorana Đinđića, tvrde za Danas izvori u bezbednosnim krugovima.

 • Kostreš: Vojvodina treba da ima svoju policiju Kostreš: Vojvodina treba da ima svoju policiju

  Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je večeras da Vojvodina treba da ima svoju policiju, kako bi bolje preventivno delovala.

 • Kopilot: Mogli smo da poginemo (FOTO) Kopilot: Mogli smo da poginemo (FOTO)

  Poljoprivredni avion danas je prinudno sleteo između Kraljeva i Ušća, na planini Rudno, a pilot i kopilot su lakše povređeni.

 • Stefanović: Premijera vređalo lice sa VIP propusnicom FSS Stefanović: Premijera vređalo lice sa VIP propusnicom FSS

  Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je osoba koja je tokom utakmice Srbija-Albanija uletela u direktran televizijski prenos i vređala premijera Aleksandra Vučića, imala propusnicu za VIP ložu, dobijenu od ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije.

 • Privedeno 11 osoba zbog napada na lokale Albanaca Privedeno 11 osoba zbog napada na lokale Albanaca

  Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je policija saslušala 62 i privela 11 osoba zbog napada na lokale u vlasništvu Albanaca i Goranaca.

 • Ugostitelji organizuju štrajk upozorenja Ugostitelji organizuju štrajk upozorenja

  Ugostitelji iz Novog Sada i cele Srbije organizovaće u sredu, 22. oktobra, akciju, odnosno štrajk upozorenja, tokom kojeg će obustaviti rad na sat vremena u znak protesta protiv, kako kažu, bahatosti poreskih inspektora.

 • Dačić: Srbija ozbiljno pristupa procesu pregovora sa EU Dačić: Srbija ozbiljno pristupa procesu pregovora sa EU

  Srbija ozbiljno i odgovorno pristupa procesu pregovora sa EU, zbog čega očekuje da njen trud bude verifikovan što skorijim otvaranjem poglavlja 32 i 35, poručio je danas prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

 • Od srede nastava na Fakultetu političkih nauka Od srede nastava na Fakultetu političkih nauka

  Na Fakultetu političkih nauka, nakon sedmodnevne blokade koju su organizovali studenti koji traže da ih fakultet dodatno stipendira, nastava će početi u sredu, 22. oktobra, saopštio je fakultet.

Preporuke prijatelja
medijska pismenost
Najvesti
Nedstor
Novinska agencija Beta Tanjug
Android NM