13.07.2018 Beograd

Mondoloni: Ako Makron uspe u reformi EU do 2022, ostvarivo da Srbija postane članica 2025. godine

Mondoloni: Ako Makron uspe u reformi EU do 2022, ostvarivo da Srbija postane članica 2025. godine Foto: printscr
Ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni izjavio je da izjava predsednika Francuske Emanuela Makronada EU treba proširiti tek posle unutrašnjih reformi ne treba da obeshrabruje Srbiju i da Francuska želi Srbiju u EU.

"Ponavljamo, to treba da bude izbor srpskog naroda i vlade", naveo je ambasador za izdanje dnevnog lista "Politika" od subotei dodao da je Makronov cilj da se EU reformiše do 2022. godine i da, ako u tome uspe, "ideja o 2025. kao godini mogućeg pridruživanja Srbije EU je ostvariva".

On je kazao da Makron ni u jednom trenutku nije izjavio da Srbiju treba kazniti zbog zalaganja da zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova to priznanje povuku.

"Hteo bih da mi neko pokaže trenutak kada je predsednik Makron zaista rekao da treba kazniti Srbiju zbog njenih aktivnosti. Ni u jednom trenutku tako nešto nije izjavio. Nećemo kažnjavati Srbiju, ona je naš prvi partner u ovom regionu, koji može da bude komplikovan i smatramo je faktorom stabilnosti", rekao je Mondoloni i dodao da je odluka o priznavanju neke zemlje suverena odluka države koja to čini.

On je dodao da su za Francusku prioriteti u saradnji sa Srbijom borba protiv terorizma, radikalnog islamizma, odgovorno ponašanje u migrantskim tokovima i borba protiv trgovine oružjem.

 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex2018
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side