17.03.2018 Beograd

Narodna stranka traži povlačenje amandmana iz oblasti pravosuđa

Narodna stranka traži povlačenje amandmana iz oblasti pravosuđa
Narodna stranka zatražila je danas od Ministarstva pravde Srbije da povuče "skandalozan" predlog ustavnih amandmana iz oblasti pravosuđa i uvaže apele Visokog saveta sudstva, Vrhovnog kasacionog suda, Državnog veća tužilaca, Udruženja sudija, Udruženja tužilaca Srbije i stručne javnosti.

"Apsolutno celo pravosuđe je ocenilo da je predlog ustavnih promena neprihvatljiv i opasan po nezavisnost sudstva i vladavinu prava", navodi se u saopštenju.

Narodna stranka je navela da Ministarstvo pravde umesto da bez odlaganja povuče amandmane dopušta pomoćniku ministra pravde Čedomiru Backoviću da "javno vređa sudije i tužioce".

"Evidentno je da gospodin Backović ne može da kontroliše animozitet prema tužilačkoj i sudskoj profesiji kao i svaki bivši osuđenik, ali i advokaturi, koja ga nije primila u svoje redove", navela je Narodna stranka.

Ta stranka upitala je Vladu Srbije "da li su osobine i iskustvo Čedomira Backovića bile razlog njegovog imenovanja za koordinatora Grupe za rad na novoj Nacionalnoj strategiji pravosuđa, i ako je tako, odakle onda tolika mržnja ovog režima prema pravosuđu".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 18.03.2018, 11:51h PSIHOLOGIJA KRIMINALACA

    Lopovi najviše mrze policiju, a kompromitovani političari - pravosuđe

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side