28.04.2012 Beograd

Nastavljene blokade puteva

Nastavljene blokade puteva
Poljoprivrednici, nezadovoljni načinom subvencionisanja u agraru, nastavili su da traktorima blokiraju saobraćaj na pojedinim važnijim putevima u Vojvodini, jer nije poštovan ranije postignut načelni dogovor o uslovima prekida protesta.

Član Organizacionog odbora protesta Miroslav Ivković kaže da su paori juče čekali da u pisanoj formi dobiju ono što su se s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede dogovorili posle više od sedam časova dugih pregovora prethodne noći.

Ivković naglašava da su nezadovoljni poljoprivrednici sada "ogorčeni, jer se osećaju izigranim", pošto im je u četvrtak obećano jedno, a dan kasnije su u ministarstvu čuli drugu priču tj da ne važi ono što je dogovoreno.

On je rekao da je sada sve na početku, odnosno da poljoprivrednici nastavljaju taj vid protesta do ispunjenja svojih zahteva i dodao da su od petka uveče blokirani putevi između Zrenjanina i Pančeva, pravac ka graničnom prelazu ka Hrvatskoj kod Neština, kao i granični prelaz kod Kelebije prema Mađarskoj.

Blokade saobraćajnica su nastavljene u Šumadiji, a najviše poljoprivrednika je na raskrsnici kod Cerovca, čime su blokirani puteva iz Kragujevca ka Rači i Topoli.

Poljoprivrednici su sa oko 70 poljoprivrednih mašina blokirali te puteve.

Razgovori delegacije dela nezadovoljnih paora i predstavnika Ministarstva poljoprivrede i trgovine završeni su sinoć bez dogovora, iako je prethodne noći saopšteno da je postignuta načelana saglasnost o načinu isplate subvencija u agraru tokom ove godine.

Sastanak u Vladi Srbije trajao je oko tri sata, a kako je novinarima rekao pomoćnik ministra poljoprivrede i trgovine Miloš Milovanović, dogovor nije postignut zato što zahtev zemljoradnika prevazilazi novac kojim ministarstvo ima u budžetu.

autor: AM izvor: Tanjug/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side