16.07.2019 Pariz

Natali Loazo: Balkan uopšte nije spreman za ulazak u EU

Natali Loazo: Balkan uopšte nije spreman za ulazak u EU Foto: Beta/European Parliament/Melanie WENGER
Bivša francuska ministarka za evropske poslove, sada poslanica u Evropskom parlamentu Natali Loazo ocenila je da Balkan "nije uopšte spreman" za ulazak u Evropsku uniju (EU), kao što ni Unija nije uopšte spremna da dočeka te zemlje, preneo je francuski radio Frans enter.

"Neophodno je da Evropa učini mnogo više prema zemljama Balkana... To ne znači da balkanske zemlje mogu sutra u EU. Te zemlje nisu uopšte spremne, a mi nismo uopšte spremni da ih dočekamo", rekla je francuska poslanica Evropskog parlamenta.

Natali Loazo je rekla da se ne zalaže za neposrednu integraciju, već za "veoma blisko partnerstvo na ekonomskom nivou, u smislu infrastrukture, ali i na političkom nivou, kako bi se izbegle sve tenzije".

Prema njenim rečima, sa diplomatske tačke gledišta, postoje stvari koje EU nije dovoljno uradila posebno na Balkanu, koji je geografski, istorijski i kulturno u srcu Evrope.

Bivša ministarka je to rekla dok u Beogradu boravi francuski predsednik Emanuel Makron.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 16.07.2019, 19:04h Pa, izlazi da ...

    "Natali Loazo: Balkan uopšte nije spreman za ulazak u EU..." ...- Ono, ako ćemo pravo - šta je to Zapadni Balkan ako je kriterijum članstvo u u asocijacijama koje predstavljaju zapadni svet: pa skoro sve zapadnobalkanske zemlje su ili već članice EU (Slovenija, Hrvatska), ili su članice ascijacije bitne za ulazak u EU - NATO-a (Crna Gora), ili su dobile poziv da budu u NATO-u (Severna Makedonija, Albanija)... Izlazi da ostaju samo BiH i Srbija kao 2 zemlje koje "još nisu spremne da budu prihvaćene u EU).

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side