11.09.2019 Beograd

NDB: Javni izvršitelji nisu opravdali svoje postojanje, treba ih ukinuti

NDB: Javni izvršitelji nisu opravdali svoje postojanje, treba ih ukinuti
Inicijativa Ne davimo Beograd osudila je danas nasilje izvršitelja nad građanima ocenivši da javni izvršitelji nisu opravdali svoje postojanje i da ih treba ukinuti, a poslove izvršenja sudskih presuda vratiti državi.


"Novi Zakon o izvršenju i obezbeđenju, koji stupa na snagu 1. januara 2020. godine, ne rešava adekvatno postojeće probleme, već ih pogoršava. Uz pomoć ovog zakona u budućnosti, čak i odbrane koje su do sada koliko - toliko pomagale ugroženima, sada postaju prekršaj za koji su predviđene velike novčane kazne", piše u saopštenju Inicijative.

Navodi se da je u poslednja dva dana došlo do "eskalacije nasilja nad građanima" od strane javnih izvršitelja koji rade "protiv većine u društvu za bogatu i korumpiranu manjinu čiji su deo".

"Uvedeni kako bi sudove rasteretili predmeta koji čekaju izvršenje, sada imamo obrnutu situaciju - u sudovima su nagomilani predmeti zbog postupanja izvršitelja", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi i da "deo krivice" snose i policija, vatrogasci i druge službe koje "asistiraju izvršiteljima u njihovim pljačkaškim poduhvatima".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side