28.04.2018 Beograd

NDB: Lokacija stanice za turističke polaske autobusa neprihvatljiva

NDB: Lokacija stanice za turističke polaske autobusa neprihvatljiva
Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" je danas ocenila da će izmeštanjem stanice za turističke autobuse na novu, teško dostupnu lokaciju, koja nije adekvatno povezana javnim saobraćajem, biti načinjena velika šteta građanima Beograda.

"Umesto da se obezbedi da polazno stajalište bude lako dostupno što većem broju ljudi i dobro povezano javnim i međugradskim saobraćajem, do nove stanice turističkih autobusa koja se nalazi na auto-putu Beograd-Niš iza naselja Medaković 3, osim taksijem, zasada je dolazak moguć samo linijama 70 i 38", navodi se u saopštenju.

Inicijativa smatra da će se "nesposobnost gradskih vlasti da završi novu i dugo najavljivanu autobusku stanicu, ponovo slomiti na leđima građana".

Podsećaju da je i prošle godine ovaj problem bio u žiži javnosti zbog privremenog i veoma lošeg rešenja na prostoru nekadašnjeg "Buvljaka" u Novom Beogradu gde su autobusi bili pomereni zbog radova na izgradnji "Beograda na vodi".

Na tom mestu je trebalo da bude izgrađena nova stanica, ali se sem otvaranja radova u predizbornoj kampanji tamo ništa nije desilo.

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" smatra da gradske vlasti moraju obezbediti pristojnu i lako dostupnu stanicu za turističke autobuse.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side