Ne da(vi)mo Beograd i više hiljada građana ispred Skupštine grada
29.09.2016 Beograd

Ne da(vi)mo Beograd i više hiljada građana ispred Skupštine grada

Ne da(vi)mo Beograd i više hiljada građana ispred Skupštine grada Foto: Beta,AP / Milan Obradović
Više hiljada građana okupilo se večeras ispred Skupštine grada na protestu Inicijative Ne da(vi)mo Beograd zbog nelegalnog rušenja objekata u naselju Savamala.

Pod sloganom "Nema straha, nema predaje", učesnici šestog po redu protesta koji i dalje pristižu, nose transparente na kojima piše: "Nikad više robom", "Ne damo", "Pada Mali, pašće i veliki", "Maske su pale", "Fantomke vam lepo stoje", "Zbog slobode, ne damo", kao i žutu patku koja je postala simbol protesta.

Kako je ranije najavila ta inicijativa, nakon okupljanja i obraćanja ispred gradskog parlamenta počeće šetnja beogradskim ulicama od Trga Nikole Pašića, preko Terazija, Ulice Kralja Milana, Slavije i Makenzijeve, do Katanićeve.

Šetnja će biti završena ispred zgrade Višeg javnog tužilaštva u Katanićevoj 15, jer je tužilaštvo proglasilo za tajnu ime tužioca koji postupa u slučaju rušenja objekata u četvrti Savamala, a njegov identitet nije saopšten čak ni nakon što je poverenik za informacije od javnog značaja naveo da takvo postupanje nije u skladu sa zakonom.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd protestuje zbog rušenja objekata, vezivanja i maltretiranja ljudi u Savamali i neodazivanja policije na pozive građana u pomoć, u noći 24. na 25. aprila.

Iako je premijer Srbije Aleksandar Vučić kao krivce za rušenje u Savamali označio gradsku vlast, još niko nije odgovarao.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side