13.02.2018 Beograd

Ne davimo Beograd: Otkriveno ko je maskirani čovek koji je napao naše aktiviste

Ne davimo Beograd: Otkriveno ko je maskirani čovek koji je napao naše aktiviste Foto: Beta / Ne da(vi)mo Beograd / Luka Knežević
Maskirana osoba koje je napala aktiviste Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" i nasrnula na nositeljku te liste Kseniju Radovanović i prvog na izbornoj listi Dobricu Veselinovića je S.N. zaposlen u JKP Gradska čistoća, saopštila je večeras ta inicijativa.

Po njihovim navodima, čovek u njegovoj pratnji je direktor deponovanja i reciklaže komunalnog otpada M.J.

Iz inicijative podsećaju da ih je juče krupan čovek s maskom s likom predsednika Rusije Vladimira Putina preko lica, napao dok su stojali pred ulazom u gradsku deponiju smeća u Vinči i ukazivali na štetne posledice dogovorene izgradnje spalionice otpada.

Kako navode, tokom intervencije policije, skrivajući se kapuljačom, napadač se savetovao sa upravnicom deponije u Vinči.

"Ovaj bizarni incident je samo poslednji u nizu napada, pretnji i podmetanja koje svakodnevno preživljavamo, a koji su lako povezivi sa Srpskom naprednom strankom", piše u saopštenju.

Samo u poslednjih 24 časa, išarana je izložba Koraksovih karikatura koju su postavili pre nekoliko dana, njihov kandidat za odbornika je tokom noći primio preteći anonimni poziv i njihove aktiviste su napali maskirani provokatori.

Inicijativa zahteva da policija istraži ko stoji iza kontinuiranih pokušaja zastrašivanja i ugrožavanja bezbednosti njihovih aktivista.

Navode i da su na jednom od protesta, 2016. godine, dve osobe "pokušale da otmu" Kseniju Radovanović, predstavljajući se kao policajci.

"Policija na terenu tada je po nalogu pomoćnika načelnika beogradske policije pustila počinioce. Zaštitnik građana je sačinio izveštaj u kojem su jasno opisane nepravilnosti u radu službenika MUP, međutim, stao je na stranu nasilnika i odgovornih u MUP-u i obustavio postupak", navodi Inicijativa.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side