Ne da(vi)mo Beograd: Vlast ne dozvoljava protestni koncert za Dan oslobođenja
17.10.2016 Beograd

Ne da(vi)mo Beograd: Vlast ne dozvoljava protestni koncert za Dan oslobođenja

Ne da(vi)mo Beograd: Vlast ne dozvoljava protestni koncert za Dan oslobođenja Foto: prtscr ytb
Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" je danas saopštila da je saznala da je iz Gradske uprave stigla direktiva da se ne dozvoli protestni koncert na Trgu Republike koji je ta organizacija najavila za 20. oktobar, Dan oslobođenja Beograda.

"Protestni koncert je medijski najavljen i uredno prijavljen policiji i nadležnoj Opštini Stari Grad dve nedelje unapred, a kako smo nezvanično saznali, pre nekoliko dana iz Gradske uprave grada Beograda stigla je pismena direktiva kojom se nalaže da se ne dozvoli prijavljeno i medijski najavljeno održavanje tog događaja", saopšteno je iz inicijative.

Tim povodom Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" održaće konferenciju za novinare sutra, u sredu, u 12.00 u beogradskom Medija centru.

Na tom ranije najavljenom koncertu trebalo bi da nastupe grupe i muzičari Jarboli, Prti Bee Gee, Lira Vega, Smoke Mardeljana, Kazna za uši, Fish in oil i Đ Flip.

U saopštenju Inicijative je navedeno da su nezvanične informacije o pokušajima da se spreči održavanje koncerta potvrđene i objavljivanjem u medijima preko kojih je Gradska uprava Beograda sasvim iznenada najavila obeležavanje 20. oktobra "kakvo do sada Beograđani nisu videli".

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" smatra da je, "ova suptilna opstrukcija uredno prijavljenog protestnog koncerta još jedan dokaz da vlasti smetaju pravdoljubivi građani koji brane demokratska načela".

"Pokušaj sakrivanja, blokiranja i gušenja građanskog bunta koji negde sprovode perfidno - kao u ovom slučaju, a negde nasiljem, provokacijama i pretnjama - kao u slučaju pritisaka na organizatore niza protesta koji su izveli desetine hiljada građana na ulice Beograda, može samo rezultirati novim i većim nezadovoljstvom građana", zaključeno je u saopštenju.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 17.10.2016, 16:23h Milena

    ON.ON JE JEDINI NOSILAC VLASTI.Sve ostalo su male gnjide poslusne

enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side