Nikola Rakočević i deca iz Zvečanske u Garaži
19.10.2017 Beograd

Nikola Rakočević i deca iz Zvečanske u Garaži

Nikola Rakočević i deca iz Zvečanske u Garaži Foto: Youtube/prtsc
Grupa od 15 štićenika Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine "Zvečanska" posetila je danas Art-medija komunu "Garaža" čime je taj prostor zvanično počeo inkluzivne programe osnaživanja socijano ugroženih grupa stanovništva.

Glumac Nikola Rakočević bio je jedan od domaćina štićenicima domova "Jovan Jovanović Zmaj", "Drinka Pavlović" i "Moša Pijade" i on ih je proveo kroz Tattoo shop o-ink, stolarsku radionicu, galerijski prostor, radionicu za izradu unikatnih motocikala, prženje kafe, proizvodnju piva i klakera, gde su mogli da saznaju pojedinosti o tajnama majstora iz tih oblasti.

Prema rečima osnivača "Garaže" Zorana Gulana, cilj svih tih inkluzivnih projekata je da se "Garaža" etablira ne samo kao platforma za promociju mladih umetnika, nego i kao mesto gde će se ugroženim grupama pomagati na najbolji mogući način.

Mladi iz Zvečanske, u organizaciji organizacije "Šampioni srca", imali su priliku da čuju i o ostalim sadržajima "Garaže" kao što su pozorišna scena, galerija za slikarska, vajarska i fotografska dela, bioskop "arthouse" stila, letnji bioskopo, think tank/hab za grafičke dizajnere, arhitekte i ljude srodnih struka, prostorije za filmsku postprodukciju i rentiranje.

Planirano je da "Garaža" ima i grafiti "hodnik" koji bi mlade umetnike sklonio s ulice i obezbedio prostor za stvaranje, butik za nove modne kreatore, kao i radionica koja bi prevashodno služila za izradu unikatnih motocikala bobera i čopera, s tim što bi se koristila i za izradu novih patenata i proizvodnju predmeta mladih izumitelja, foto/video studio kao i prostorije za berbernicu i tetovaže.

Mladi iz Zvečanske večeas su prisustvovali koncertima Demolition grupe i Petra Pana.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side