27.03.2019 Niš

Niški aerodrom: Naredba o radnom vremenu ne menja ništa u radu

Niški aerodrom: Naredba o radnom vremenu ne menja ništa u radu Foto: Novi magazin/SA
Naredbe Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije da aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu od 1. aprila do 26. oktobra bude otvoren za javni avio-prevoz 16 sati nedeljno neće ništa promeniti u radu, odnosno avioni će i dalje moći da sleću u Niš kad god za to postoji potreba, rečeno je danas agenciji Beta u tom aerodromu.

"Aerodrom je, osim u objavljeno vreme otvorenosti, na raspolaganju za prihvat i otpremu svakog vazduhoplova koji je najavio sletanje i to u bilo kom periodu dana, odnosno 24 časa svakog dana u godini. Po tom principu ni jedan vazduhoplov nije odbijen, niti je morao da sleti drugde zbog zatvorenosti našeg aerodroma u celokupnom prethodnom periodu", saopštili su u niškom aerodromu.

Rukovodstvo preduzeća je navelo da je aerodrom otvoren za javni avio-prevoz svih 24 časa dvnevno na poseban zahtev avio-kompanija izvan vremena otvorenosti, uz prethodno odobrenje operatera aerodroma.

Prema njihovim rečima, vreme otvorenosti aerodroma koje se objavljuje u vazduhoplovnim publikacijama podrazumeva mogućnost da vazduhoplovi sleću i bez prethodne najave i da su tada službe aerodroma prisutne u broju i funkcionalnoj spremnosti koja odgovara kategoriji aerodroma.

"Aerodrom ostalo vreme rada službi organizuje saglasno vremenima koje avio-kompanije najave. Rad operativnih službi aerodroma, pa i otvorenost aerodroma, prilagođavaju u skladu sa stvarnim potrebama i time se racionalnije koriste resursi", naveli su u niškom aerdromu.

Prema naredbi Direktorata civilnog vazduhoplovstva niški aerodrom neće raditi sredom, a ponedeljkom i četvrtkom radiće dvokratno, dva puta po dva sata, dok će ostalim danima za javni avio-prevoz biti otvoren po dva sata.

Prema istoj naredbi, javni avio-prevoz sa Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu odvijaće se bez pauze.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side