Novaković: Gradonačelnik Novog Sada pravi kriminalne kombinacije sa kompanijom Galens
19.02.2020 Beograd

Novaković: Gradonačelnik Novog Sada pravi kriminalne kombinacije sa kompanijom Galens

Novaković: Gradonačelnik Novog Sada pravi kriminalne kombinacije sa kompanijom Galens Foto: Beta/Dragan Gojić
Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković optužio je danas gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da kroz projekat "Novi Sad na vodi" pravi "nove kriminalne kombinacije sa svojim najlojalnijim građevinskim partnerom, kompanijom Galens", pod izgovorom razvoja grada.

Novaković je na konferenciji za novinare rekao da predlog novog Generalnog urbanističkog plana (GUP) nije ništa drugo do pokušaj ozakonjenja nedozvoljenih radnji.

Dodao je da je i beogradski Institut za vodoprivredu "Jaroslav Černi" naveo da se na taj način ne može pristupati izmenama GUP-a.

"Očigledna je namera gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića. Zajedno s kompanijom Galens prema novom GUP-u, planirano je pomeranje dosadašnjeg nasipa i izgradnja novog, i to u dužini od četiri kilometra i pomeranje od 500 metara u korito reke", precizirao je Novaković.

Podsetio je da je kompanija Galens vlasnik 3,7 hektara zemlje Brodogradilišta, u koritu Dunava.

"Mislim da nema potrebe posebno naglašavati da je zakonski apsolutno nedopustivo ovde graditi bilo kakav trajni objekat, a naročito ne zgrade. Činjenicom da Grad pomera liniju nasipa dublje 500 metra, stvara se mogućnost da taj deo Brodogradilišta više ne bude deo korita Dunava, što je od izuzetnog značaja samo i jedino za Miloša Vučevića i Galens. Na taj način ovo potpuno bezvredno zemljište postaje najskuplje građevinsko zemljište u državi", kazao je Novaković.

Po njegovim rečima, prema planiranom GUP-u, izmenama linije nasipa dobija se dodatnih 165 hektara luksuznog građevinskog zemljišta.

"Smisao je jasan: koruptivna veza Miloša Vučevića i kompanije Galens, kojoj se pogoduje", rekao je Novaković, nekadašnji gradonačelnik Novog Sada.

Ocenio je da je ideja gradonačelnika "višestruko štetna", jer bi pomeranje nasipa dodatno opteretilo korito Dunava.

"Ukoliko bi se desilo da imamo velike količine vode kao što je bio slučaj nekoliko puta u poslednjih 15 godina, nema dileme da su stanovnici Adica, Telepa, Veternika, Kamenjara i Fotoga u ogromnom problemu od poplava", upozorio je on.

"Drugo, blagodeti Dunava moraju se koristiti jedino i isključivo za sportske i rekreativne mogućnosti, nikako za stanogradnju i kojekakve biznis varijante gradonačelnika Miloša Vučevića i kompanije Galens", rekao je Novaković.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
 • 20.02.2020, 10:43h Lazar

  To je kriminalno politicka struktura vlasnika firme Galens {Dodik} koja uz vezu SNS iz samog vrha po celom Novom Sadu gradi na najboljim i najskupljim lokacijama. Galens ne sme da se istrazi kao ni poreklo imovine - silne stanove ministra finansija, ministra odbrane i sl. E to je vec drzavna tajna, a bahati silnici grade gde hoce i kako hoce....

Pročitajte i...
 • Intervju Profesor Džinzu Čen, MIT: Ne postoji država koja će sama rešiti ovu krizu Intervju Profesor Džinzu Čen, MIT: Ne postoji država koja će sama rešiti ovu krizu

  Ako uzmemo u obzir razliku u simptomima širom populacije, od asimptomatskih do fatalnih, bolest koju prouzrokuje SARS-CoV-2 je verovatno rezultat vrlo složene interakcije između virusa i ljudskog imunog sistema. Varijacije koje se pojavljuju u virusu, kao i razlike među ljudima, doprinose simptomima bolesti i krajnjem ishodu, pa je vrlo mala verovatnoća da će jedan lek biti efikasan za sve pacijente, kaže za Novi magazin dr Džinzu Čen.

 • U novom broju nedeljnika Novi magazin pročitajte . . . U novom broju nedeljnika Novi magazin pročitajte . . .

  Tema broja: Finansije u doba korone - Bankarski sefovi puni - Šta znači doštampavanje bilion evra, neograničena pomoć privredi u Nemačkoj, pet milijardi evra ovdašnjim preduzećima? Kako će preduzeća stizati do zajmova, koji će sektori prvi stradati, a koji prvi izaći na zelenu granu? Kako će se sve te milijarde evra u Srbiji i svetu pravično raspodeliti i ko će biti sudija? Bankari, privrednici sami ili slabost zdravstvenih sistema? - Priredila: Jelena Aleksić

 • Bilčik: Garantovati slobodu medija i izražavanja i tokom vanrednog stanja Bilčik: Garantovati slobodu medija i izražavanja i tokom vanrednog stanja

  Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je da je od suštinske važnosti da se garantuju sloboda medija i sloboda izražavaja čak i tokom vanrednog stanja.

 • Tiodorović: Sada smo u udarnom talasu, nije vreme za diskusije o demokratiji Tiodorović: Sada smo u udarnom talasu, nije vreme za diskusije o demokratiji

  Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa Branislav Tiodorović izjavio je da se nalazimo u "udarnom talasu i to će sigurno da traje negde do Vaskrsa, a to je optimistički i uslovljeno održavanjem socijalne distance".

 • U KC Vojvodine 126 pacijenata zaraženih koronavirusom U KC Vojvodine 126 pacijenata zaraženih koronavirusom

  U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 126 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je osmoro u izuzetno teškom stanju i nalaze se na respiratorima.

 • Pao deo fasade u centru Beograda, povređena žena Pao deo fasade u centru Beograda, povređena žena

  U centru Beograda je pao deo fasade i tom prilikom je povređena četrdesettrogodišnja žena, javlja RTS.

 • Popović: Senat zabrinut zbog kažnjavanja sveštenika i docenta Milićevića Popović: Senat zabrinut zbog kažnjavanja sveštenika i docenta Milićevića

  Članovi Senata Univerziteta u Beogradu (UB) jednoglasno su se složili da izdaju saopštenje, u kome će, kako je rekla rektorka Ivanka Popović, "odmereno" i "biranim rečima" izraziti zabrinutost zbog situacije u kojoj se našao docent Pravoslavno-bogoslovskog fakulteta (PBF) Vukašin Milićević.

 • Indeks: Vučić koristi pandemiju za suspenziju institucija, ukidanje sloboda Indeks: Vučić koristi pandemiju za suspenziju institucija, ukidanje sloboda

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pandemiju koronavirusa prvenstveno iskoristio za uvođenje vanrednog stanja, suspenziju rada parlamenta i preuzimanje još veće moći, uz psihološko-policijski teror nad građanima kroz kombinaciju svakodnevnih javnih istupa i drakonskih mera i ad hok ukidanja građanskih sloboda, piše hrvatski portal Indeks (Index.hr).

 • Lazović: Vučić u političkoj kampanji, građani i opozicija u karantinu Lazović: Vučić u političkoj kampanji, građani i opozicija u karantinu

  Aktivista Inicijative na davimo Beograd Radomir Lazović izjavio je da, uprkos opštoj opasnosti od koronavirusa, režim sprovodi političku kampanju kako bi dobio na rejtingu i kako bi iz ove situacija "Aleksandar Vučić izašao kao spacilac".

 • Novi način obaveštavanja KC Niš o stanju obolelih od koronavirusa Novi način obaveštavanja KC Niš o stanju obolelih od koronavirusa

  Klinički centar u Nišu uveo je novi "protokol" o obaveštavanju porodica o zdravstvenom stanju njihovih članova hospitalizovanih zbog koronavirusa, tako da svakoga dana u 13 sati zdravstveno osoblje KC Niš najbližim članovima porodice, ispred "čistih" ulaza u klinike koje zbrinjavaju pacijente sa virusom Covid-19, daje sve potrebne infomacije, saznaje agencija Beta u toj zdravstvenoj ustanovi.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side