19.07.2019 Podgorica

Nuhodžić: Nema zabrane ulaska u Crnu Goru

Nuhodžić: Nema zabrane ulaska u Crnu Goru Foto: pixaby
Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić izjavio je da nema nikakve zabrane ulaska državljana Srbije Matije Bećkovića, Aleksandra Rakovića, Dejana Mirovića i Čedomira Antića u Crnu Goru.

"Vlada 1. novembra, i ja 4. novembra saopštili smo odgovarajući na manipulacije, da nisu postojali nikakvi tajni spiskovi nepoželjnih osoba, već da nadžležni državni organi u svakom konkretnom slučaju procenjuju kako bi lica svojim delovanjem mogla ugroziti zaštićene vrednosti u interesu Crne Gore i njenih građana", rekao je Nuhodžić.

On je dodao da je bio jedan predmet gde je na osnovu bezbednosne procene Agencije za nacionalnu bezbednost za konkretnu osobu gde je postojala je zabrana do početka ove godine.

"Ponovnim bezbednosnim proverama utvrđeno je usled promenjenih okolnosti da više ne postoje razlozi za zabranu ulaska i ovog lica", rekao je Nuhodžić na pitanje poslanika u Skupštini Crne Gore.

Iz Vlade je ranije saopšteno da zvanični spisak osoba čiji je ulazak u Crnu Goru zabranjen ne postoji, ali da ima mišljenje za neke osobe koje su nepoželjne i da su u tom dokumentu i imena akademika Matije Bećkovića, istoričara Čedomira Antića i Aleksandra Rakovića, i profesora Pravnog fakulteta u Prištini Dejana Mirovića.

Mitrović i Raković su u izjavi za portal IN4S negirali tvrdnje Nuhodžića i saopšili da im je bio zabranjen ulazak u Crnu Goru.

"Povodom skandaloznog, neistinitog i primitivnog odgovora ministra Nunhodžića, želim da obavestim javnost da mi je u februaru 2019. MUP CG odbio žalbu povodom zabrane ulaska ili vraćanja sa graničnog prelaza Dobrakovo u decembru 2018. godine kada sam nameravao da posetim majku i brata u mom rodnom Ulcinju", saopštio je Dejan Mirović.

I Raković je saopštio da ima informacije da mu je zabranjen ulazak i doao da će se "ponovo ujediniti srpske zemlje i da će osloboditi srpsko more".

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 19.07.2019, 13:32h Nemate obraza...

    "Mitrović i Raković su u izjavi za portal IN4S negirali tvrdnje Nuhodžića i saopšili da im je bio zabranjen ulazak u Crnu Goru...I Raković je saopštio da ima informacije da mu je zabranjen ulazak i doao da će se "ponovo ujediniti srpske zemlje i da će osloboditi srpsko more". ...- Zaista si bez stida! I ti i razni tvoji Bećkovići! Da se normalan čovek pita, sigurno bih ti zabranio bilo kakav ulaz u Crnu Goru. I ti i tvoji istomišljenici niste neznalice da ne znate istoriju Crne Gore, znate je - ali je vaša zloba (ili budalaština o "srpskim državama") - neizmerna...

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side