16.07.2019 Beograd

NUNS: Najviši državni funkcioneri da osude ponašanje Vojslava Šešelja u parlamentu

NUNS: Najviši državni funkcioneri da osude ponašanje Vojslava Šešelja u parlamentu
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je danas od predsedavajuće Skupštini Srbije, poslanika i ostalih državnih organa da osude ponašanje lidera radikala Vojislava Šešelja koji je u parlamentu uputio uvrede novinarki lista Danas Snežani Čongradin.

NUNS je u saopštenju ocenio da je "takvo komentarisanje i vređanje novinarke od strane javnog funkcionera neprihvatljivo a pogotovo kada je izrečeno u Narodnoj skupštini".

"Više puta smo upozoravali na neprimereno ponašanje Vojislava Šešelja i drugih poslanika u Narodnoj skupštini prema novinarima i smatramo da je ovakvo ponašanje direktna posledica stvaranja atmosfere netolerancije prema slobodi izražavanja i informisanja. Na ovaj način javni funcioneri ne samo da ne osuđuju napade i pritiske na novinare već podstiču takvo ponašanje", navodi se u saopštenju.

Lider radikala Vojislav Šešelj izjavio je ranije danas da bi novinarku "Danasa" Snežanu Čongradin osudio na 20 godina zatvora jer je napisala da je Srbija u Srebrenici počinila genocid.

On je na sednici Skupštine Srbije pogrdno nazivao i vređao Čongradin jer je u današnjem broju dnevnog lista u kome radi objavila reportažu iz Potočara u kojoj je, između ostalog, navela da je novinarka "u državi koja je počinila genocid i koja ni dan danas ne da se nije suočila sa tim, već je celokupno društvo u načelu sve dalje od tog procesa".

"Ona kaže Srbija je izvršila genocid i to će proći nekažnjeno, a nama stižu primedbe da u Sbriji nema slobode štampa, a ja bih svakog ovakvog novinara poslao na 20 godina robije pa neka grade od njega mučenika i opozocionog lidera", rekao je Šešelj.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 16.07.2019, 21:51h Mile Cubrilovic

    Novinarka Congradin ne samo da nije profesionalna u svom zanatu, vec je nepismena i nestrucna, jer su genocid i zlocin dva razlicita pojma.Za njezine izjave i clanke gubi se licenca u nepovrat.Novinarsko prizvoljno klevetanje u sluzbi neprijateljske propagande bez argumenata jeste krivicno djelo

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side